Subiect "IESIRE LA PENSIE" Deschis de SECIU D. la data: 08/16/2016 10:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
IESIRE LA PENSIE
Scris de: SECIU D. la data: 08/16/2016 10:17am
Gen:
Data nasterii:14 martie 1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:angajat in 1978 august.st. militar oct1978-martie1980,revenit la serviciu in termen de 15 zile.Lucrez si in prezent.Grupa 2-9ani.
Intrebare:Cu ce ma ajuta pe mine Legea 142/2016 la iesirea la pensie anticpat partial sau la limita de varsta.Multumesc anticipat.
Re: IESIRE LA PENSIE
Scris de: la pensie la data: 08/17/2016 3:29am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 martie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 9 ani lucrat in gr II se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar si realizati stagiul total de cotizare de 38 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 9 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani si 6 luni adica in 14 septembrie 2022
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani adica in 14 martie 2019.
Legea 142/2016 nu va ajuta cu nimic la calculul pensiei pentru limita de varsta ci numai la calculul diminuarii pensiei anticipate partiale. Aceasta lege introduce in calculul diminuarii pensiei pe langa numarul de luni de anticipare, care era si inainte si numarul de ani cu care stagiul de cotizare realizat depaseste stagiul complet de cotizare si astfel rezulta o diminuare mai mica .
Scris de: nelu la data: 08/19/2016 5:42am
Gen:m
Data nasterii:01.04.1972
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:sunt incadrat in MAI din anul 1994 si am o vechime de 22 ani in gr 1 de munca, mai am lucrati 3 ani ca civil tot in grupa 1 de munca si 1 an armata.
as vrea sa stiu daca in cazul meu pensia de invaliditate sau pensia anticipata partial sunt diminuate, conform legii pensiilor militare.
multumesc
Scris de: la pensie la data: 08/22/2016 2:59am
Pentru Nelu
Dumneavoastra aveti dreptul la pensie din sectorul public si pensie de serviciu din sectorul militar.

In sectorul public
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 aprilie 2037 la varsta standard de pensionare de 65 ani , stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru pensiile din sectorul public se iau in calcul ca vechime si perioadele lucrate in sectorul militar
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale” .
Pentru stagiul de 25 ani lucrat in gr I se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 12 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar.
Pentru stagiul de 25 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani si 6 luni adica in 01 octombrie 2024

In sectorul militar
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 aprilie 2032 la varsta standard de pensionare de 60 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale” .
Pentru stagiul de 25 ani lucrat in gr I se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 12 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar.
Pentru stagiul de 25 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 47 ani si 6 luni adica in 01 octombrie 19 daca atunci sunteti cadru militar.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala daca sunteti trecut in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii sau sunteti ca urmare a clasarii ca inaptsau apt limitat pentru serviciu militar
In prezent aveti dreptul la pensie pensie de invaliditate daca sunteti incadrat in unul din gradele de invaliditate de catre Comisia centrala de expertiza medico- militara
Regretam ca nu va putem da detalii privind modul de calcul privind modul de calcul al pensiilor anticipata partiala si de invaliditate din sectorul militar pentruca aceste pensii nu intra in atentia site-ului nostru. Dupa interpretarea noastra a prevederilor legii pensiilor militare 223/2015 pensiile mentionate de dv nu se diminuiaza ci se calculeaza diferit de pensia de serviciu pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1