Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de DINU MELINDA la data: 08/17/2016 7:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: DINU MELINDA la data: 08/17/2016 7:30am
Gen:F
Data nasterii:14 mai 1956
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele:
- in data de 14 octombrie 2016 indeplinesc conditiile pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de varsta
- as dori sa stiu daca la depunerea dosarului trebuie sa incetez si activitatea sau pot lucra, in continuare pana la primirea deciziei?
Va multumesc!
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 08/18/2016 2:07am
La depunerea dosarului de pensionare pentru pensie pentru limita de varsta nu sunteti obligata sa incetati activitatea.
Insa conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la implinirea varstei standard de pensionare care in cazul dv este de 60 ani si 5 luni, avand indeplinita conditia de stagiu minim de cotizare de 15 ani. Pentru a lucra in continuare dupa declararea incetarii de drept a contractului dv de munca angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui alt contract de munca care poate sa dureze numai pana la primirea deciziei de pensionare sau si dupa aceia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1