Subiect "Cand pot sa dau in judecata CNPP" Deschis de Dinu Ion la data: 08/22/2016 7:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand pot sa dau in judecata CNPP
Scris de: Dinu Ion la data: 08/22/2016 7:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati .

Studiind acest forum ( cam 3 ani ) am dedus ca in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei
de pensionare pot sa fac cantestatie la Comisia Centrala de Contestatii ( CCC ) si abia dupa ce
primesc un raspuns de la CCC pot sa dau in judecata CNPP .
1-se conditioneaza actul de justitie ?
2-in cat timp zice legea ca trebuie sa raspunda CCC ?
3-daca nu fac contestatie pot sa recurg la instanta in 31-a zi de la primirea deciziei ?
4-in cat timp pot sa recurg la instanta , exista un termen de prescriere ?
Pare hilar sa reclam CNPP la CCC adica tot la CNPP .
Anumite sume nu au fost luate in calcul desi ar fi trebuit .
Multumesc !
Re: Cand pot sa dau in judecata CNPP
Scris de: la pensie la data: 08/23/2016 2:44am
Majoritatea intrebarilor dv apartind de domeniul justitiei si nu va putem spune noi ce hotarari vor lua functionarii din justitie care va inregistreaza actiunea.
Evident ca nu va conditioneaza nimeni dreptul de a va adresa justitiei. Cel care a prevazut in lege ca actiunea in justitie sa se faca dupa obtinerea raspunsului de la Comisia Centrala de Contestatii au gandit ca este in interesul dv ca sa se dea posibilitatea CNPP sa faca o analiza interna pentru a evita ca gresala unui functionar de la Casa Teritoriala de Pensii sa fie indreptata de catre justitie si nu de un alt functionar superior al CNPP.
Legea prevede ca raspunsul de la Comisia Centrala de Contestatii sa fie primit in timp de 45 zile dar acesta uneori intarzie ani.
Asa cum v-am precizat mai sus nimeni nu va ingradeste deschiderea unei actiuni in justitie atunci cad doriti dv (nu exista termen de prescriere) dar va veti confrunta cu avocati platiti de CNPP care vor uza de toate tertipurile avocatesti pentru a prelungii rezolvarea actiunii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1