Subiect "Calculare pensie anticipata partial" Deschis de mb la data: 08/22/2016 11:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculare pensie anticipata partial
Scris de: mb la data: 08/22/2016 11:27am
Gen:M
Data nasterii:25.05.1956
Stagiul de cotizare:38 ani,3 luni,5 zile
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc in mod deosebit la raspusul solicitarii mele din data de 19.08.2016.Sunt nevoit sa apelez la ajutorul dvs.cu o solicitare mai la subiect.Mi-am depus cerere de pensionare anticipata la data de 21.06.2016.Doresc in functie de raspunsul dvs. sa fac contestatie la Casa de pensii care mi-a eliberat decizia de pensionare:
Detin:cotizare total: 38ani si 3 luni din care:
-20 ani 11 luni si 2 zile in conditii normale de munca
-15 ani 11 luni si 19 zile GR II de munca cu 70%
- 1 an 5 luni si 15 zile GR I de munca cu 100%
Va rog sa-mi spuneti de cati ani beneficiez la reducerea varstei de pensionare anticipata partial si cati ani de cotizare totala am.(ce mi-ati raspuns dvs 3 luni x ani de grupa nu apar si nu rezulta de nicaieri in anexa atasata deciziei de pensionare pe care am primit-o.
Adeverinte de grupe eliberate intre anii 1975-1996
Mentionez ca in anexa de la decizia de pensionare pe care am primit-o este mentionat:(cum am ajuns la valorile de mai jos??)
-varsta de pensionare pentru limita de varsta: 62ani si 6 luni;
-stagiul total de cotizare realizat: 36ani, 6 luni,24 zile
-in gr II (Legea 3/1977) 12ani,7 luni, 22 zile
-stagiul aferent grupe/cond.munca 3 ani
-perioada asimilata 1an, 3 luni,17 zile
Va multumesc anticipat
Cu deosebita stima
Re: Calculare pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 08/23/2016 3:46am
Am inteles ca la dv o solicitare mai la subiect inseamna sa schimbati datele. Conform noilor date raspunsul nostru se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 mai 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost echivalat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 1 an in gr I si 16 ani lucrat in gr II, completat cu o luna neutilizata la grupa I, (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 42 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 12 ani si 7 luni lucrat in conditii deosebite (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca si se obtine 11 ani si 2 luni care se completeaza cu stagiul de 1 an si 5 luni neutilizat la gr I pentruca este sub 2 ani) beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni adica in 25 noiembrie 2018.
Diferentele intre raspunsul nostru si datele din decizie sunt la stagiile lucrate in grupele de munca. Dv ati precizat ca aveti un stagiu de cotizare in gr I de 1 an (se acorda un stagiu de cotizare aferent de 6 luni) si 16 ani de cotizare in gr II, completat cu 1 luna neutilizata la gr I (se acorda un stagiu de cotizare aferent de 16X3 luni adica 4 ani)
In decizia de pensionare este specificat ca aveti un stagiu de cotizare de 12 ani in gr II pentru care vi se acorda un stagiu de cotizare aferent de 12X3 luni adica 3 ani.
De aici rezulta ca reducerea varstei de pensionare a fost calculata corect si la calculul nostru bazat pe datele furnizate de dv cat si in decizia de pensionare.
Diferentele apar numai la stagiile de cotizare aferente stagiilor de cotizare in grupele de munca si aici ar trebui sa cereti lamuriri la Casa de pensii care a fost ratiunea pentru care s-a recunoscut numai un stagiu de cotizare de 12 ani in gr II.
Deoarece am inteles ca cererea de pensie a fost depusa inainte de intrarea in vigoare a legii 142/17.07.2016 diferenta de stagiu aferent calculat de noi nu influenteaza o eventuala a diminuarii pensiei daca ati cerut pensie anticipata partiala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1