Subiect "Reducerea varstei de pensionare" Deschis de Badea Rodica la data: 08/23/2016 12:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducerea varstei de pensionare
Scris de: Badea Rodica la data: 08/23/2016 12:47am
Gen:F
Data nasterii:12.04.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Conform modificarilor aduse la legea pensiilor/2016, 5 ani de munca in conditii de grupa II, pot reduce varsta de pensionare?
Re: Reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/24/2016 3:53am
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupa II de munca, echivalata cu conditii deosebite, se acorda celor care au stagiul complet de cotizare ( in cazul dv 30 ani si 9 luni) si stagiul de cotizare lucrat in gr II de minim 6 ani.
Acestea au fost prevederile initiale ale legii pensiilor si nu au fost modificate pana in prezent.
Scris de: Terbea Liliana la data: 08/24/2016 7:12am
Gen:Masculin
Data nasterii:07.03.1956
Stagiul de cotizare:34 ani si 9 luni
Alte date:grupa I=7 ani 9 luni si 19 zile
grupa II= 5 ani 10 luni si 24 zile
Intrebare:
1.Cu ce data se poate pensiona?
2.Poate beneficia de reducerea oferita de grupe daca nu are stagiu complet de cotizare?
3.Se pot transfera 2 luni de la gr.I la gr.II pentru a avea 6 ani, petru a beneficia de reducere si pentru gr.II?
Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 08/25/2016 3:40am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a anului de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 07 martie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost echivalat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 7 ani in gr I si 16 ani in gr II (completati cu cca 2 luni nefolosite la gr I) are dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizeaza un stagiu total de cotizare de 39 ani si 9 luni mai mare decat stagiu complet de cotizare.
Pentru stagiul de 7 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite (completati cu cca 2 luni nefolosite la conditii speciale) are dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica in data de 07 septembrie 2016.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1