Subiect "punctaj per studii" Deschis de doina savu la data: 08/23/2016 4:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj per studii
Scris de: doina savu la data: 08/23/2016 4:01am
Gen:F
Data nasterii:11.10.1956
Stagiul de cotizare:480 luni
Alte date:
Intrebare:care este punctajul ptr per studii?
1076-1979 (4 ani) ASE curs zi
1988-89 (1 an) curs post universitar.
multumesc
Re: punctaj per studii
Scris de: la pensie la data: 08/24/2016 4:40am
Calculul punctajului pentru perioada studiilor universitare se face precizand clar perioada studiilor adica de la zi/luna/an pana la zi/luna/an si numai daca studiile au fost facute la zi fara a avea venituri in aceasta perioada.
Acest calcul poate fi facut si cu programul de calcul pensie de pe site unde am observat ca ati deschis si complectat un program.
Analizand datele introduse avem urmatoarele observatii :
1 Un an universitar incepe la 01 octombrie si se termina la 30 septembrie cu exceptia ultimului an daca se face angajarea inainte de 30 septembrie. Dumneavoastra ati completat primul an incepand cu 01 ianuarie.
2 Punctajele anuale realizate pot fi citite facand click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina de date.
3 Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat de Casa de pensii si care trebuie introdus in program asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv este corect urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - septembrie 1984 3 %
Intre octombrie 1984 - septembrie 1989 6 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 9 %
4 Pe perioada cursului post universitar ati introdus si venituri deci nu se mai ia in calcul pentru punctaje suplimentare
5 Pe anumite perioade salariile pentru care s-a platit CAS au fost limitate la valorile indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza pecizia calculului deoarece programul face automat limitarea.
6 Rezultatele iesite prin calcul cu programul de pe site in cazul dv trebue corectate astfel:
- Calculul punctajului mediu anual trebuie calculat impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30 ani si 7 luni (30,58333)
- Rezultatul iesit din calculul de mai sus se corecteaza inmultindu-l cu indicele de corectie acordat in anul de iesire la pensie
7 Ati introdus date pe perioada viitoare si acest lucru are dezavantajul ca punctajul mediu se va modifica lunar.
Scris de: Doină Savu la data: 08/24/2016 2:44pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc
Mâine încerc și dacă ceva nu îmi e clar, revin
Apropo: cum folosesc procent vechime?
Mulțumesc
Scris de: la pensie la data: 08/25/2016 3:46am
Daca va referiti la sporurile de vechime inainte de 01 aprilie 1992 le introduceti in coloana sporuri ”in %” pe perioadele mentionate, la valorile indicate de noi iar daca pe acea perioada mai aveti si alte sporuri in % le cumulati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1