Subiect "Intoarcerea la pensia proprie !" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 08/24/2016 5:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Intoarcerea la pensia proprie !
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 08/24/2016 5:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, o persoana de sex feminine doreste sa stie daca se poate intoarce la pensia dansei de limita de varsta ,ea fiind la pensie de urmas de foarte multi ani.Spune ca la toate maririle ar beneficia mereu doar de 50% marire , e corect? De asta vrea sa treaca la pensia dansei ,ca sa beneficieze mereu de marirea intrega,deoarece in acesti ani de pensie de urmas ar fi pierdut foarte multi bani. Va multumesc anticipat.
Re: Intoarcerea la pensia proprie !
Scris de: la pensie la data: 08/25/2016 3:29am
Modul de gandire este gresit. Marirea nu se face in suma fixa ci propotional cu punctajul mediu al fiecarui pensionar.
Deci daca punctajul mediu al pensiei de urmas (care este 50 % din punctajul mediu al sotului decedat) este mai mare decat punctajul mediu al propriei pensii pentru limita de varsta atunci si cresterea pensiei la cresterea valorii punctului de pensie va fi mai mare in cazul pensiei de urmas decat in cazul propriei pensii pentru limita de varsta.
Daca nu este convinsa sa ne transmita punctajele medii ale pensiei de urmas si ale propriei pensii pentru limita de varsta si ii calculam noi cresterile celor doua pensii in luna ianuarie 2016 fata de decembrie 2015.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1