Subiect "cand ies la pensie anticipata partial" Deschis de Ana Patrana la data: 09/07/2016 9:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand ies la pensie anticipata partial
Scris de: Ana Patrana la data: 09/07/2016 9:37am
Gen:F
Data nasterii:15-01-1960
Stagiul de cotizare:In grupa a-II-a,19 ani 6 luni si 8 zile
conditii deosebite: 1 an si 2 luni,21 zile ,conditii normale 6 ani 1 luni,24 zile
Stagiu aferentgrupei 1 SI grupei 2 -4 ani si 9 luni
Alte date:Pensionata medical gradul 3 din data de26-noiembrie 2008.Am vrut sa depun cerere începând cu data de 15-09 -2016 pentru iesire la pensie anticipata partial la casa de pensii Arges si nu au vrut sa primeasca dosarul..spunând ca din pensie gradul 3 nu se poate sa tec la pensie anticipata partial decat in luna martie ziua 15 când ies de drept la pensie. VA ROG UN RASPUNS CE SA FAC !
Intrebare:
Re: cand ies la pensie anticipata partial
Scris de: Patrana Ana la data: 09/07/2016 9:50am
Ana Patrana :
Gen:F
Data nasterii:15-01-1960
Stagiul de cotizare:In grupa a-II-a,19 ani 6 luni si 8 zile
conditii deosebite: 1 an si 2 luni,21 zile ,conditii normale 6 ani 1 luni,24 zile
Stagiu aferentgrupei 1 SI grupei 2 =4 ani si 9 luni
Alte date:Pensionata medical gradul 3 din data de26-noiembrie 2008.Am vrut sa depun cerere începând cu data de 15-09 -2016 pentru iesire la pensie anticipata partial la casa de pensii Arges si nu au vrut sa primeasca dosarul..spunând ca din pensie gradul 3 nu se poate sa tec la pensie anticipata partial decat in luna martie ziua 15 când ies de drept la pensie. VA ROG UN RASPUNS CE SA FAC !
Intrebare:
Re: cand ies la pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 09/08/2016 10:44am
Probabil nu ati observat ca mai beneficiati de un stagiu de cotizare de 3 luni aferent stagiului de cotizare in conditii deosebite. Deasemeni probabil ca nu ati inteles explicatia functionarului de la casa de pensii care nu a refuzat dosarul de pensie ci a incercat sa va convinga ca este dezavantajos pentru dv sa treceti la pensie anticipata partiala deoarece aceasta este mai mica decat pensia de invaliditate. Aceasta trecere se recomanda numai daca nu mai sunteti incadrata in gradul III de invaliditate de catre comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Drepturile dv de pensie in prezent sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 septembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” si se cumuleaza cu stagiul lucrat in conditii deosebite.
Pentru stagiul de 19 ani si 6 luni lucrat in gr II si 1 an si 2 luni lucrat in conditii deosebite se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 2 luni adica in 15 martie 2017.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata dar deoarece aceasta este mai mica decat pensia de invaliditate (cu cca 3%)nu este recomandat sa o cereti decat daca la revizia anuala din anul 2016 nu ati mai fost incadrata in gradul III de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1