Subiect "Pensie anticipata" Deschis de Popescu la data: 09/14/2016 8:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: Popescu la data: 09/14/2016 8:27am
Gen:
Data nasterii:31.07.1970
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date: 22 ani Politie, 2 a Penitenciar, 1 an si 5 luni Uzina mecanica Sadu la Pompieri

Intrebare: Sotul meu a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru o fapta in legatura cu serviciul.
Mai are dreptul la pensie anticipata daca nu este in campul muncii ?
Daca da, la ce varsta si daca se poate trimite cerere de pensionare din penitenciar ?
Va multumesc !
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 09/15/2016 4:09am
Dreptul la pensie anticipata sau anticipata partiala in sistemul de pensii pentru militari, politisti si functionari publici cu statut special din sistemul de administratiei penitenciare il au numai cei care sunt in activitate ia data pensionarii. Deci sotul dv nu are acest drept.
Sotul dv are dreptul la pensie de serviciu la varsta standard de pensionare de 60 ani adica in data de 31 iulie 2030.
Daca in perioada lucrata in politie a avut perioade lucrate in grupele de munca conditii deosebite sau conditii speciale acest calcul se modifica.
Presupunem ca perioada de 1 an si 5 luni lucrata la Uzina Mecanica Sadu nu a avut statut de militar si in acest caz aceasta nu va fi luata in calculul pensiei de serviciu de la varsta de 60 ani ci ea va fi luata in calculul unei pensii din sectorul public de pensii impreuna cu un eventual stagiu de cotizare din sectorul public de pensii realizat dupa iesirea din penitenciar care o va primi la varsta de 60 ani sau 65 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1