Subiect "complectare stagiu de cotizare" Deschis de ANTON VARVARA la data: 09/14/2016 10:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
complectare stagiu de cotizare
Scris de: ANTON VARVARA la data: 09/14/2016 10:41am
Gen:f
Data nasterii:24.04.1959
Stagiul de cotizare:11 ani
Alte date:
Intrebare:Pentru a complecta stagiul de cotizare pana la minim 15 ani ,unde trebuie sa ma adresez care este suma pe care ar trebui sa o achit lunar?
Re: complectare stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 09/15/2016 5:44am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 24 septembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a va completa stagiul de cotizare adresati-va Casei Teritoriale de pensii de care apartine domiciliul dv pentru a incheia un Contract de Asigurare Sociala pe perioada care va lipseste. In cadrul acestui contract platiti o contributie lunara pentru suma pe care o asigurati. La incheierea contractului cereti sa va asigurati pentru o suma minima. Contributia lunara pentru suma minima se stabileste anual. In anul 2016 este de 247 lei.
Trebuie sa va hotarati in scurt timp pentruca pana la varsta standard de pensionare mai aveti 4 ani si beneficiati de vechimea prin contractul de asigurare sociala la terminarea perioadei de contract de 4 ani.
Este in dezbatere in parlament o lege care permite cumpararea unei anumite vechimi fara parcurgerea perioadei respective dar in cazul dv credem ca nu este avantajoasa deoarece veti plati mai mult.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1