Subiect "stagiu de cotizare" Deschis de viorel h. la data: 09/19/2016 11:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare
Scris de: viorel h. la data: 09/19/2016 11:50am
Gen:m
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va rog frumos sa-mi spuneti daca prevederea,din legea 263/2010,care spune ca„la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se iau in calcul(...)stagiile de cotizare lucrate in strainatate”mai este valabila,sau a suferit vreo modificare.Va multumesc.
Re: stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 09/20/2016 3:49am
Nu cunoastem o asemenea prevedere si cand dati asemenea citate precizati articolul si legea citata.
In art 19 alin (2) din legea pensiilor 263/2010 se prevede :
”La stabilirea drepturilor de asigurari sociale se iau in considerarestagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii din Romania precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare in alte tari, in conditiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter international la care Romania este parte si/sau regulamente comunitare”.
Termenul de strainatate este prea general.
Romania are reglementat acest domeniu prin legislatia comunitara cu toate tarile din UE prin care sunt recunoscute stagiile de cotizare lucrate in spatiu comunitar si la pensiile anticipate sau anticipate partiale.
Cu alte tari din spatiu extracomunitar este reglementat acest domeniu prin acorduri bilaterale, pe care le puteti gasi pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice in care exista prevederi diferite de la un acord la alltul.
Scris de: viorel h. la data: 09/20/2016 4:57am
Gen:m
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Imi cer scuze,am gasit aceasta prevedere chiar pe acest site in articolul Pensie anticipata partiala,la capitolul Prevederile legii pensiilor 263/2010,paragraful 4 unde scrie:„La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se iau in calcul perioadele asimilate prevazute pentru studii superioare,stagiu militar,perioada cand asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate si stagiile dxe cotizare lucrate in strainatate”.
Daca nu reusesc eu sa inteleg corect cele scrise pe site,imi cer scuze,dar daca s-a strecurat vreo eroare,poate ca ar trebui indreptata,nu credeti?
Oricum,eu va multumesc mult pentru raspunsul dat fiindca mi-a clarificat aceasta problema.Cu stima.
Scris de: la pensie la data: 09/20/2016 5:43am
Si noi trebuie sa va multumim pentruca ne-ati semnalat eroarea de pe site. Aceasta precizare a fost postata cand era corecta si repetata si dupa ce prevederea a fost modificata.
Vom incerca sa o eliminam cat mai urgent.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1