Subiect "pensie" Deschis de nenu marian dan la data: 09/20/2016 11:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: nenu marian dan la data: 09/20/2016 11:21am
Gen: masculin
Data nasterii:31.10.1973
Stagiul de cotizare:22 ani
Alte date:am facut armata 1 an , iar 6 luni Scoala de subofiteri M.A.I. Am 22 ani vechime efectiva in politie , din care 16 ani cu spor 6 luni la an si 6 ani cu spor 3 luni la an . De un an sufar de coxatroza la ambele picioare , la sold , avand dureri mari , pentru care trebuie sa ma operez ( protezare cap femural ) .
Intrebare: Daca ma pot pensiona , ce fel de pensie urmeaza sa primesc ( anticipata , medicala ) , valoarea in procente a pensiei ( din salariu brut realizat sau din ce ? ) si la ce varsta ma pot pensiona sau solicita ulterior pensie normala de serviciu ?
Re: pensie
Scris de: nenu marian dan la data: 09/20/2016 12:12pm
nenu marian dan :
Gen: masculin
Data nasterii:31.10.1973
Stagiul de cotizare:22 ani
Alte date:am facut armata 1 an , iar 6 luni Scoala de subofiteri M.A.I. Am 22 ani vechime efectiva in politie , din care 16 ani cu spor 6 luni la an si 6 ani cu spor 3 luni la an . De un an sufar de coxatroza la ambele picioare , la sold , avand dureri mari , pentru care trebuie sa ma operez ( protezare cap femural ) . Am 2 brevete acordate la 15 si 20 ani vechime in politie .
Intrebare: Daca ma pot pensiona , ce fel de pensie urmeaza sa primesc ( anticipata , medicala ) , valoarea in procente a pensiei ( din salariu brut realizat sau din ce ? ) si la ce varsta ma pot pensiona sau solicita ulterior pensie normala de serviciu ?
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 09/21/2016 4:51am
Dv lucrati in sistemul militar si primiti pensie din sistemul militar de pensii, domeniu care nu intra in preocuparea noastra deoarece nu avem acces la toate reglementarilor in domeniul pensiilor din acest sistem.
Insa va putem face cateva precizari dar fara a va da indicatii in privinta valorii pensiei.
Conform legii pensiilor 223/2015 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 31 octombrie 2033 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul efectiv de cotizare de 25 ani din care stagiul minim de cotizare in sectorul militar de 15 ani.
Pentru stagiul de 16 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 9 ani si 6 luni care se adauga la stagiu de cotizare
Pentru stagiul de 16 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si va puteti pensiona cu pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 51 ani adica in 31 octombrie 2024
Aveti dreptul la pensie de invaliditate daca sunteti incadrat in unul din gradele de invaliditate de catre o comisie de expertiza medico-militara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si securitate nationala
- Aveeti dreptul la pensie anticipata partiala (diminuata) indiferent de varsta daca indepliniti una din urmatoarele conditii :
a) sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmre a reorganizarii unitatii si reducerea unor functii.
b) sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisia dec expertiza medico - militara
Aveti dreptul sa optati intre pensia de invaliditate si pensia anticipata partiala dar pentru aceasta trebuie sa cunoasteti valorile celor doua pensii
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1