Subiect "pensie" Deschis de crespi adrian la data: 09/20/2016 12:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: crespi adrian la data: 09/20/2016 12:09pm
Gen:masculin
Data nasterii:03.02.1970
Stagiul de cotizare: 26 ani
Alte date: Am stagiu militar 1,4 ani , 9 luni lucrati in civilie , 4,4 ani lucrati ca militar angajat pe baza de contract si 21,7 ani ca subofiter politie . Am 2 brevete acordate la 15 si 20 ani in politie .
Intrebare: La ce varsta ma pot pensiona , ce procent are pensia ( din salariu net sau brut ?) , ce fel de pensie este ( anticipata , la limita de varsta etc. ? ) .
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 09/21/2016 5:05am
Dv lucrati in sistemul militar si primiti pensie din sistemul militar de pensii, domeniu care nu intra in preocuparea noastra deoarece nu avem acces la toate reglementarilor in domeniul pensiilor din acest sistem.
Insa va putem face cateva precizari dar fara a va da indicatii in privinta valorii pensiei.
Conform legii pensiilor 223/2015 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta in data de 03 februarie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul efectiv de cotizare de 25 ani din care stagiul minim de cotizare in sectorul militar de 15 ani.
Daca in perioada lucrata ca militar pe baza de contract sau subofiter de politie a fost incadrata in una din grupele de munca beneficiati de reducerea varstei de pensionare.
- Aveti dreptul la pensie anticipata partiala (diminuata) indiferent de varsta daca indepliniti una din urmatoarele conditii :
a) sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmre a reorganizarii unitatii si reducerea unor functii.
b) sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisia dec expertiza medico - militara
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1