Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua,am nevoie de un sfat de la dvs, acum doua zile am primit prin posta decizia de oprire a pensiei de urmas ca urmare a depasirii plafonului maxim accepat al cumularii cu salariul. Acum 6 ani cand am inceput munca, eram pesnionata la limita de varsta, am fost la casa judeteana iflov de pensii , unde am intrebat daca pot muncii in continuare daca optez pt cea de urmas dupa sot si ei mi-au spus ca nu I nici o problema, cat timp nu vin eu sa mi adaug vechimea la cartea de munca,ca nu verifica nimeni, imi pare rau ca nu mai tin minte numele acelei personae, poate nu rau intentionata, poate asa era atunci. Sa scurtez povestea...am optat pt cea de urmas, acum o luna mi-a oprit pensia, abuzuv , zic eu, pt ca intai trebuia sa mi vina decizia prin posta, care a sosit abia acum doua zile, in ea, casa de pensii, vrea recuperararea intregii sume din pensia de urmas, pe ultimii trei ani, conform legii, o suma cam mare pt mine,22.000, am dreptul la contestatie in 30 zile....intrebarea mea este, suma datorata nu este cea care ramane din diferenta valorii pensiei de urmas si cea de varsta? pt ca eu eram si pensionata la limita de varsta.....nu este normal asa? cum vor opri ei suma datorata? pt ca eu vreau sa muncesc in continuare, am depus deja o cerere de revenire la pensia de varsta...cum ma sfatuti sa procedez? va multumesc