Subiect "algoritm determinare valoare anuala a pct. de pensie pe tara !" Deschis de Dan la data: 09/23/2016 8:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
algoritm determinare valoare anuala a pct. de pensie pe tara !
Scris de: Dan la data: 09/23/2016 8:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Care este ALGORITMUL de CALCUL pt. VALOAREA PUNCTULUI anual de PENSIE, in conformitate cu legea pensiilor Nr. 263 /16.12. 2010 privind sistemul unitar de pensii publice ! cum se indica in:

ART. 102.(2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.
Re: algoritm determinare valoare anuala a pct. de pensie pe tara !
Scris de: la pensie la data: 09/23/2016 9:51am
Prevederile acestui aliniat au fost modificate prin OUG 1/2013 si aceste prevederi actualizate sunt :
(2) Valoarea punctului de pensiese majoreaza anual cu 100 % din rata medie a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea realaa castigului salarial mediu brut realizat.
(2^1)Incepand cu anul 2013, indicatorii prevazuti la alin (2) utilizati la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul urmator sunt cei definitivi, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior comunicati de institutul National de Statistica.
Adica pentru anul 2016 aceasta valoare a fost calculata in anul 2015 utilizand indicatorii prevazuti la alin (2) pe anul 2014
In mod similar prin OU 1/2013 a fost eliminata expresia „din anul precedent” din aliniatele (3) si (4) ale articolului 102 din legea pensiilor.
Noi nu am verificat acest calcul si daca dv doriti sa faceti aceasta verificare cautati indicatorii necesari. Insa s-ar putea ca sa constatati ca din calcul rezulta o valoare mai mica.
LEGEA Nr. 263/16.12.2010 (privind sistemul unitar de pensii publice)
Scris de: Dan la data: 09/25/2016 5:18am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Ma intereseaza sa stiu daca LEGEA Nr. 263/16.12.2010 (privind sistemul unitar de pensii publice) este considerata o lege organica sau ordinara, cu referire la prevederile din:
CONSTITUȚIA ROMÂNIEI /CAP. I/SECŢ. a 3-a/art.73(3)
"Prin lege organică se reglementează:
p) regimul general privind raporturile de muncă, sindicatele, patronatele şi protecţia socială."
Re: algoritm determinare valoare anuala a pct. de pensie pe tara !
Scris de: la pensie la data: 09/26/2016 2:48am
Nu putem sa va dam un raspuns autorizat.
Opinia noastra este ca legea pensiilor 263/2010 nu este o lege organica avad in vedere ca o fost modificata de nenumarate ori prin Ordonante de Urgenta ale guvernului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1