Subiect "modificare legea pensiilor" Deschis de marculescu lucian la data: 09/23/2016 9:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
modificare legea pensiilor
Scris de: marculescu lucian la data: 09/23/2016 9:01am
Gen:masculin
Data nasterii:04 02 1949
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Doresc sa intreb daca in urma modificarilor aduse legislatiilor in legatura cu grupa 2 de munca pot beneficia de aceasta ,situatia fiind urmatoarea: -in perioada 1975 -1992 am lucrat ca personal civil la o unitate militara ca sofer pe masina de 7-11 tone, acest fapt fiind evidentiat in ordinul din fiecare zi dar nespecificindu_se grupa de munca( cf ordinului 50 pe 1990). Daca prezint aceasta adeverinta ma pot incadra in grupa 2 de munca? acum fiind deja pensionat la limita de virsta. va multumesc si atept un sfat pentru aputea rezolva .
Re: modificare legea pensiilor
Scris de: la pensie la data: 09/26/2016 3:09am
Pentru a fi luat in calcul un stagiu de cotizare lucrat in grupa de munca nu este suficient un act in care sa fie specificat locul de munca ci trebuie sa prezentati o adeverinta in care sa fie specificat expres ca locul dv de munca a fost incadrat in una din grupele superioare de munca (in cazul dv gr II de munca) si temeiul juridic in baza caruia a fost facuta incadrarea in grupa de munca (in cazul dv Ordinul 50/1990 al Ministrului Sanatatii si al Ministrului Muncii si Ocrotirii Sociale).
Modelul acestei adeverinte este dat in anexa 14 la normelr de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Scris de: marculescu lucian la data: 09/26/2016 9:54am
Gen:masculin
Data nasterii:04 02 1949
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:va multumesc am depus aceasta adeverinta inainte de modificarea legislatiei(2013) dar nu a fost luata in considerare Ce pot face in continuare?
este vorba de cpj olt Multumesc
Scris de: la pensie la data: 09/27/2016 7:04am
Ceiace trebuie sa faceti in continuare depinde de cauza neacceptarii adeverintei de catre Casa de pensii.
Daca adeverinta nu este corecta cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta corecta dupa modelul indicat de noi.
Daca adeverinta este corecta faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii in care descrieti situatia clara nu asa cum ne-ati prezentat-o noua. Contestatia se depune la registratura Casei de pensii. Daca raspunsul primit de la comisia centrala de contestatii nu va multumeste aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). Actiunea in justitie este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1