Subiect "lamurire talon pensie" Deschis de ira la data: 09/29/2016 6:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
lamurire talon pensie
Scris de: ira la data: 09/29/2016 6:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
va rog,sa ma lamuriti ref la datele de pe talonul de pensie de invaliditate:
-pensia este de 484
-total drepturi 446
este talonul pe sept;
cel din august apare:
-pensie 484 lei lei
-total drepturi 437 lei
retineri 47 lei
va rog de ce apare diferenta?
Re: lamurire talon pensie
Scris de: la pensie la data: 09/29/2016 10:37am
Din pensia dv nu se retine nici contributie de asigurare sociala de sanatate (CASS) pentruca pensia este mai mica decat valoarea punctului de pensie (871,70 lei) si nici impozit pentruca pensia dv este mai mica decat 1050 lei.
Deci retinerea care se face la pensie este datorata altei cauze adica :
- Fie retinerii unei sume de care ati beneficiat anterior fara drept de la Casa de pensii si pentru aceasta trebuie sa va adresati Casei de pensii sa va explice din ce cauza retinerea este diferita intre cele doua luni.
- Fie retinerii unei datorii catre altcineva care a obtinut Hotarare judecatoreasca de plata si in acest caz trebuie sa va adresati Executorului judecatoresc care a cerut Casei de pensii executarea acestei datorii.
Scris de: ira la data: 09/29/2016 12:34pm
la pensie :
Din pensia dv nu se retine nici contributie de asigurare sociala de sanatate (CASS) pentruca pensia este mai mica decat valoarea punctului de pensie (871,70 lei) si nici impozit pentruca pensia dv este mai mica decat 1050 lei.
Deci retinerea care se face la pensie este datorata altei cauze adica :
- Fie retinerii unei sume de care ati beneficiat anterior fara drept de la Casa de pensii si pentru aceasta trebuie sa va adresati Casei de pensii sa va explice din ce cauza retinerea este diferita intre cele doua luni.
- Fie retinerii unei datorii catre altcineva care a obtinut Hotarare judecatoreasca de plata si in acest caz trebuie sa va adresati Executorului judecatoresc care a cerut Casei de pensii executarea acestei datorii.

multumesc!
retinerea este facuta de catre executorul judecatoresc dar nu inteleg,diferenta de la un talon la altul la sumele pe care vi le-am prezentat;
multumesc!
Scris de: Damian la data: 12/02/2016 3:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua,nu va poate retine nici un executor judecatoresc aceasta suma.Conform legii se poate retine doar daca din venitul d-voatra este mai mare decat jumatate din venitul minim.Adica= aveti 484 ron si venitul minim garantat este de 925 ron .Acest venit minim de imparte la doi si iese suma de 462 ron
Si pensia d-voastra=484-462=22 ron.
Legea le permite sa retina a treia parte din 22 ron
Adica mai mult de 7,3 ron nu au voie sa va retina.
Sper ca v-am putut fi de folos.Si eu sant in aceasi situatie de acea stiu exact ce spune legea
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1