Subiect "incetarea contactului de munca este legat de aparitia deciziei de pensionare?" Deschis de maria marin la data: 09/30/2016 8:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
incetarea contactului de munca este legat de aparitia deciziei de pensionare?
Scris de: maria marin la data: 09/30/2016 8:47am
Gen:
Data nasterii:02 ianuarie 1957
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:incetarea contractului de munca se poate face fara sa apara decizia de pensionare?
Re: incetarea contactului de munca este legat de aparitia deciziei de pensionare?
Scris de: la pensie la data: 10/01/2016 8:18am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 septembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala.
Pensia se acorda de la data depunerii dosarului si in acest caz puteti cere incetarea contractului de munca de la data depunerii dosarului (in acest caz depuneti la dosar dovada incetarii contractului de munca)sau dupa aceasta data.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca :
- la implinirea varstei standard de pensionare care in cazul dv este de 60 ani si 8 luni iar daca este de acord cu continuarea activitatii trebuie sa incheie un alt contract de munca.
- in cazul pensiei anticipate partiale contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1