Subiect "pensie anticipata" Deschis de CARMEN la data: 10/02/2016 3:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: CARMEN la data: 10/02/2016 3:35am
Gen:FEMININ
Data nasterii:08.06.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti daca dupa pensionarea anticipata , persoana respectiva mai poate lucra si daca raspunsul este afirmativ, in ce conditii.
Multumesc!
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 10/03/2016 4:37am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 martie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata sau anticipata, nediminuata la varsta de 56 ani si 9 luni. Diminuarea depinde de data la care o cere si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului .
Daca cere pensie anticipata sau anticipata partiala nu are dreptul sa lucreze cu contract de munca in schimb poate lucra ca persoana fizica autorizata insa numai daca suma castigata anual nu depaseste o anumita suma care se stabileste anual insa in acest caz exista riscul ca in cazul cand nu se urmaresc sumele castigate sa fie depasita suma limita si sa fie retinuta din urma pensia primita.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1