Subiect "lamurire" Deschis de Camelia Negrila la data: 10/03/2016 4:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
lamurire
Scris de: Camelia Negrila la data: 10/03/2016 4:48am
Gen:F
Data nasterii:06.1959
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, asi dori sa stiu ce varianta sa aleg, in situatia in care salariul nu a mai crescut din 2008 (si nici nu sunt sanse de a creste) si de 4 ani a ajuns sa fie sub salariul mediu pe economie:
- sa ies la pap cu penalizarea de 0,35 %
- sa lucrez cei 4 ani pana la implinirea varstei de pensionare
Multumesc
Re: lamurire
Scris de: la pensie la data: 10/04/2016 2:11am
Nu putem da un sfat corect deoarece ne lipsesc multe informatii.
Totusi fara a avea alte informatii daca sanatatea va permite si conditiile de lucru sunt acceptabile sfatul nostru este sa lucrati pana la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni deoarece prin aceasta contribuiti la cresterea punctajului si indirect la cresterea valorii pensiei pentru limita de varsta.
Scris de: Camelia Negrila la data: 10/04/2016 6:49am
Multumesc pentru raspuns.

Cred ca nu m-am exprimat foarte clar. Nelamurirea mea consta de fapt in: daca valoarea punctului si salariul mediu cresc destul de constant, eu obtinand un venit aflat sub acest salariu mediu (aproximativ 75 % fara sanse de crestere)nu rezulta ca pensia va fi mai mica peste 4 ani decat ar fi acum? Faptul ca voi mai lucra 4 ani atarna mai mult in balanta decat faptul ca in loc sa am 1 punct voi avea 0.75 din el?
Scris de: la pensie la data: 10/04/2016 9:36am
Este adevarat ca nu v-ati exprimat clar si nu am inteles ca nu cunoasteti modul de calcul al punctajului mediu pentru a va da lamuriri suplimentare.
Punctajul mediu al pensiei nu se face prin impartirea sumei punctajelor anuale realizate la perioada lucrata ci se face prin impartirea sumei punctajelor anuale la stagiul complet de cotizare indiferent de perioada lucrata.
Astfel presupunand ca pe perioada lucrata de 34 ani ati realizat cate un punct pe an realizati un punctaj total de 34 puncte caz in care punctajul mediu va fi :
34/31,41667 = 1,08223 puncte
Stagiul dv complet de cotizare este de 31 ani si 5 luni adica 31,41667 ani
Daca in continuare veti mai lucra inca 4 ani cu 0,75 puncte pe an mai adaugati la punctajul total inca 3 puncte si realizati 37 puncte si punctajul mediu al pensiei va deveni :
37/31,41667 = 1,17772 puncte
Concluzia este ca varianta sa lucrati in continuare este mai avantajoasa.
Scris de: Camelia Negrila la data: 10/05/2016 3:05am
Va multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1