Subiect "Unele lamuriri" Deschis de Ghinea Elena la data: 10/05/2016 5:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Unele lamuriri
Scris de: Ghinea Elena la data: 10/05/2016 5:21am
Gen:F
Data nasterii:05.05.1956
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca cele scrise mai jos si preluate integral de pe un site al Casei de pensii Dolj, sunt adevarate, pt. ca asa cum v-am mai citat acest site, mai face si unele afirmatii eronate:
Directoarea CJP Dolj a precizat că, în cazul în care pensia la limită de vârstă este mai mică decât cea de invaliditate (p-tru cei aflati in aceasta situatie), în fiecare an, la majorarea punctului de pensie, acelui pensionar i se adaugă sume în plus la pensia la limita de vârstă, deși omul o încasează pe cea de invaliditate, care este mai mare. Astfel că acelei persoane i se vor adăuga sume la pensia mai mică, (perioada in care pensionarul nu va simti majorarea) până se ajunge la nivelul pensiei de invaliditate pe care o încasează. Multumesc anticipat p-tru raspuns.
Re: Unele lamuriri
Scris de: la pensie la data: 10/05/2016 12:28pm
Explicatia este corecta.
Avem o singura observatia si anume aceia ca pensia pentru limita de varsta este mai mica decat cea de invaliditate numai in cazul pensionarilor carora prin decizia de pensie de invaliditate li se acorda un stagiu potential si un punctaj suplimentar aferent acestui stagiu.
Noi presupunem ca nu este cazul dv deoarece stagiul potential se acorda celor care la iesirea la pensie de invaliditate nu au realizat stagiul complet de cotizare iar dv spuneti ca aveti stagiul de cotizare de 35 ani, mai mare decat stagiul complet de cotizare (in cazul dv 30 ani si 5 luni).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1