Subiect "utilizare indice de corecție în program" Deschis de DĂNĂILĂ CONSTANTIN la data: 10/05/2016 5:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
utilizare indice de corecție în program
Scris de: DĂNĂILĂ CONSTANTIN la data: 10/05/2016 5:30am
Gen:M
Data nasterii:27.05.1955
Stagiul de cotizare:36 ANI ȘI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:Am utilizat programul completând litera”S” pentru stagiul militar în perioada octombrie 1974-iunie 1975 și ”F” pentru facultatea din octombrie 1975-septembrie 1979, așa cum ați recomandat De asemenea,am introdus sporurile pentru care voi obține adeverințe și am introdus salarii și pentru perioada viitoare,mai 2020, presupunând că-mi doresc pensie la limită de vârstă.
Întrebări: 1).La punctajul pensiei rezultat din program, se poate aplica majorarea cu indicele de corecție de 1,09 sau cu cel care va fi în 2020?.
2).Prin completarea codurilor ”S” și ”F”, programul calculează automat punctajele aferente acestor perioade?
Vă mulțumesc anticipat și apreciez încă o dată utilitatea informațiilor pe care le oferiți în completarea celor puse la dispoziție de statul nostru prin funcțiile sale! Încă o dată FELICITĂRI!
Re: utilizare indice de corecție în program
Scris de: la pensie la data: 10/06/2016 2:26am
La calculul pensiei obtinute dupa 01 ianuarie 2011 se aplica indicele de corectie stabilit pentru anul iesirii initiale la pensie.
Daca iesiti initial la pensie pentru limita de varsta in data de 27 mai 2020 se aplica indicele de corectie care se va stabili la sfarsitul anului 2019 pentru anul 2020.
Prin selectarea codurilor „S” si „F” pentru perioadele stagiului militar si studii universitare efectuate inainte de 1 aprilie 2001 se introdue automat in calcul salariul minim pe economie conform prevederilor legale. Puteti vizualiza punctajele realizate pe aceste perioade facand click pe butonul „Datele introduse” care se afla pe toate paginile anuale de date.
Va multumim pentru cuvintele de apreciere a muncii noastre
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1