Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Subiect "Buna ziua! Sunt pensionata pe caz de boala pe baza Certificatului de handicap, cu data ivirii invaliditatii la varsta de 6 luni, iar pe Decizia de pensionare si pe deciziile medicale, pe acelasi diagnostic (monopareza membru inferior stang) la data ivirii invaliditatii s-a trecut data din 2010, desi boala este preexistenta pensionarii. Pot sa renunt la pensia mea de munca si sa trec pe cea de urmas, de la tatal meu, avand handicapul de la varsta de 6 luni, dovedit cu acte medicale? La Comisia medicala de expertiza a capacitatii de munca mi s-a spus din nou ca nu am dreptul si ca nu schimba data, ca nu-i permite Legea, desi in actele aduse la dosar se precizeaza debutul bolii. La Casa de pensii mi s-a spus ca am dreptul la pensie de urmas, daca se schimba data de pe Decizia medicala, iar medicul expert de la Comisia medicala imi spune ca nu.Ce sa mai inteleg? Spune ca sunt un caz unic, ca doar sotul/sotia au dreptul la pensie de urmas, copilul nu, in cazul meu, adica nu pot renunta la pensia mea si sa trec pe cea de urmas. Stiu, am mai scris pe forum, despre cazul meu, dar, in continuare, sunt nelamurita, una mi s-a spus de la Casa de pensii, alta de la Comisia medicala. Va rog sa-mi spuneti daca Legea imi permite sa trec de la o pensie la alta, ca si copil.Voi merge in Instanta, dar m-a descurajat, spunandu-mi ca nu voi rezolva nimic si ca nu ma poate depensiona, dar, intreb eu, pensia de urmas nu se aproba tot pe baza unor acte medicale si Certificat de handicap, care arata clar ca boala exista inainte de varsta de 16 ani, asa cum prevede Legea? Va multumesc pentru timpul acordat!" Deschis de Munteanu Elena la data: 10/05/2016 3:57pm
|
© 2008-2020 LaPensie.com