Subiect "virsta de pensionare" Deschis de burducea ioana la data: 10/10/2016 1:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
virsta de pensionare
Scris de: burducea ioana la data: 10/10/2016 1:12am
Gen:f
Data nasterii:28 09 1963
Stagiul de cotizare:24
Alte date:toti ani lucrati sint la grupa doua
Intrebare:la ce virsta pot iesi la pensie
Re: virsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/10/2016 7:03am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 martie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 24 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 6 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 30 ani.
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani adica in data de 28 septembrie 2020 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 4 luni si realizati stagiul complet de cotizare.
Stagiul de cotizare poate fi completat prin angajare cu contract de munca sau prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa teritoriala de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1