Buna ziua,doresc sa mai adaug la subiectul
indemnizatie sotie supravietuitoare
Scris de: DOBRE la data: 10/08/2016 2:47am
- sotul meu a executat inchisoare din aug.1949 pana in aprilie 1951(un an și opt luni)iar in aceasta perioada nu era casatorit cu mine; repet nu eram casatoriti;
- s-a casatorit cu mine in martie 1955 iar in anul 1965 a decedat,perioadă în care am dat naștere la trei copii(fete);
Am facut cerere la AJPIS pentru a beneficia de indemnizatie de sotie supravietuitoare conform Decretului-Lege nr.118/1990 si mi-au respins-o pe motiv ca nu era casatorit cu mine pe timpul detentiei invocând art.5- DL. 118/1990.Cum o fi posibil ca in 1951 sa fie sotul meu detinut poltic iar in 1955 când s-a casatorit cu mine sa nu mai fie?Ori nu cunosc modul de aplicare a legii ori sunt rauvoitori.Ei nu vor sa cunoasca cum am trait cu trei copii minori fara nici un ajutor.Sotul cat a trait cat si membrii de familie am fost urmariti si supusi la masuri cu regim administrativ.Datorita conditiilor din detentie sotul a murit de tanar.Eu ma avut grija de el in cei zece ani de casnicie. Va rog din suflet sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez in continuare.
Cu multa consideratie,
Va multumesc!