Subiect "venituri luate in considerare" Deschis de ionescu luminita la data: 10/11/2016 4:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
venituri luate in considerare
Scris de: ionescu luminita la data: 10/11/2016 4:47am
Gen:F
Data nasterii:27.09.1959
Stagiul de cotizare:01.12.1985-01.12.2016+ 7 luni 1/2 norma invatamant; facultatea de medicina 6 ani
Alte date:in cartea de munca sunt trecute veniturile de incadrare pe posturi
Intrebare:1. daca indeplinesc conditiile pt pensie anticipata partiala?
2. ce alte venituri sunt luate in considerare la calculul pensiei(prime, al 13 salariu, plata garzilor la spital etc)
Re: venituri luate in considerare
Scris de: la pensie la data: 10/11/2016 9:09am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 27 martie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul sa va pensionati cu pensie anticipata partiala, diminuata, daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare. Acest stagiu asimilat nu se ia in calcul la pensia anticipata partiala (se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta).
Perioada lucrata cu 1/2 norma nu se ia in calculul stagiului de cotizare daca in acelasi timp ati lucrat cu norma intreaga la alt angajator.
Baza de calcul a pensiei depinde de perioada lucrata astfel :
- Inainte de 01 aprilie 2001 se iau in calcul salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent (vechime, conditii de munca, spor de noapte etc) daca pentru aceste sporuri prezentati adeverinta. Pentru sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 nu trebuie sa prezentati adeverinta. In aceasta perioada nu se iau in calcul primele, al 13 -lea salari sau plata garzilor)
- Dupa 01 aprilie 2001 se iau in calcul toate veniturile obtinute pentru care s-a platit CAS inclusiv primele, al 13 -lea salariu, garzile dar limitate la sumele maxime prezentate de noi pe pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Cititi mai multe amanunte pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1