Subiect "data esire pensie" Deschis de redinciuc constantin la data: 10/17/2016 6:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data esire pensie
Scris de: redinciuc constantin la data: 10/17/2016 6:04am
Gen:M
Data nasterii:23.11.1965
Stagiul de cotizare:20
Alte date:20 GRUPA 1
Intrebare:Data esiri la pensie anticipat partial cu sau fara diminuare ,de drept
Re: data esire pensie
Scris de: la pensie la data: 10/17/2016 7:46am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 noiembrie 2030 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 20 ani in gr I arei dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 10 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in conditii speciale are dreptul la reducerea varstei de pensionare cu pana la 10 ani si si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 55 ani atunci cand isi completeaza stagiul de cotizare si realizeaza stagiul complet de cotizare de 35 ani (se ia in calcul un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar).
Pensiile anticipata partiala sau anticipata nu sunt avantajoase pentruca anticiparea nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca iar pentru acestea trebuie sa aiba varta de minim 60 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Daca a lucrat in sectorul minier, cel putin 50 % in subteran sau in domeniu artistic in profesiile enumerate in anexa 4 la legea pensiilor 263/2010 reveniti cu precizari.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1