Subiect "contract munca" Deschis de Maria I. la data: 10/18/2016 7:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
contract munca
Scris de: Maria I. la data: 10/18/2016 7:27am
Gen:f
Data nasterii:30.01.1958
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, am depus dosar pensie pe data de 29.01.2016, data la care a incetat si contractul de munca. Din 11.02.2016 am semnat alt contract de munca la acelasi angajator. Doresc sa stiu, daca acum, la castigarea procesului cu Casa de Pensii Bucuresti (instanta a hotarat pensionarea cu data de 29.01.2016), este necesara intreruperea contractului de munca actual, incheiat in 11.02.2016 (deci dupa data pensionarii) si incheierea altuia nou?
Re: contract munca
Scris de: la pensie la data: 10/18/2016 12:58pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 30 ianuarie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani, stagiul complet de cotizare de 31 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Datele sunt neclare si nu stim pentru ce fel de pensie ati depus dosarul in 29 ianuarie 2016 si daca ati primit decizie de pensionare pentru acest dosar.
Declararea incetarii de drept a contractului de munca si incheierea altui contract de munca este in sarcina angajatorului nu a dv si prevederea legala in acest caz este :
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca :
- la implinirea varstei standard de pensionare care in cazul dv este de 61 ani iar daca este de acord cu continuarea activitatii trebuie sa incheie un alt contract de munca.
- in cazul pensiei anticipate, anticipate partiale si a pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare iar in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare daca este de acord cu continuarea activitatii trebuie sa incheie un alt contract de munca.
Avand in vedere prevederile de mai sus nu va putem raspunde la intrebarea dv si opinia noastra este ca la aceasta intrebare trebuie sa raspunda numai angajatorul pentruca nu este importanta numai data incheierii unui alt contract ci si tipul contractului.
Scris de: Maria I. la data: 10/19/2016 2:16pm
Gen:f
Data nasterii:30.01.2016
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:
Intrebare:ntrebare:Buna ziua, am depus dosar pensie pe data de 29.01.2016, data la care a incetat si contractul de munca. Din 11.02.2016 am semnat alt contract de munca la acelasi angajator. Doresc sa stiu, daca acum, la castigarea procesului cu Casa de Pensii Bucuresti (instanta a hotarat pensionarea cu data de 29.01.2016), este necesara intreruperea contractului de munca actual, incheiat in 11.02.2016 (deci dupa data pensionarii) si incheierea altuia nou?
[i]Precizare[/i]: instanta a hotarat pensionarea cu data de 29.01.2016, cu reducerea varstei standard de pensionare datorita perioadei de 18 ani si 10 luni de munca in conditii deosebite (grupa a II-a).
Daca pensionarea este cu data de 29.01.2016, iar eu am contract de munca incheiat in 11.02.2016 (deci dupa data pensionarii), mai este obligatorie incheierea contractului de munca actual si semnarea altuia nou? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Scris de: la pensie la data: 10/20/2016 3:44am
V-am explicat in raspunsul anterior destul de clar ca noi nu va putem raspunde la aceasta intrebare deoarece nu cunoastem prevederile contractului incheiat de angajator in data de 11 februarie 2016 si in plus astfel de contracte nu intra in preocuparea noastra acestea facand parte din legislatia muncii nu a pensiilor.
Presupunem ca daca acest contract a fost incheiat intre angajator si dv ca angajat care cumuleaza pensia cu salariu nu trebuie sa mai incheiati alt contract iar daca a fost incheiat ca angajat nou acesta trebuie inlocuit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1