Subiect "Buna ziua" Deschis de STAN ANICA la data: 10/20/2016 5:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua
Scris de: STAN ANICA la data: 10/20/2016 5:26am
Gen:feminin
Data nasterii:18/08/1963
Stagiul de cotizare:35 ani si 3 luni
Alte date:29 ani in campul muncii
Intrebare:De curand am citit despre CONTRIBUTIA PTR PENSII PLATITA RETROACTIV.Conform calculatiei eu am dreptul la pensie ptr limita de varsta la 57 de ani si 6 luni, adica la 18 februarie 2021.As vrea sa stiu daca ma afecteaza faptul ca am sub 30 de ani in campul muncii si care este data limita ptr depunerea dosarului .Persoanele care nu au implinit 50 de ani dar mai au sub 5 ani pana la iesirea la pensie pot sa depuna dosarul ptr iesirea la pensie in urmatoarele 6 luni?
Va multumesc.
Re: Buna ziua
Scris de: la pensie la data: 10/21/2016 3:34am
Acum cca un an in urma ati prezentat clar situatia dv din care rezulta ca pentru stagiile dv in grupele I si II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar de 6 ani care se cumuleaza la vechimea in campul muncii si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani care fiind mai mare decat stagiul complet de cotizare ( in cazul dv este de 33 ani si 3 luni) aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca fara a va mai completa stagiul de cotizare.
Sfatul nostru este sa mergeti la Casa de pensii cu adeverintele pe care le aveti pentru stagiile in grupele I si II de munca pentru a intreba daca acestea sunt acceptate. Daca acestea sunt acceptate nu mai este necesar sa apelati la noua lege care permite cumpararea de vechime
Numai daca aceste adeverinte nu sunt acceptate de Casa de pensii reveniti si discutam ce este de facut.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1