Subiect "Spor de vechime" Deschis de Maria Onac la data: 10/23/2016 1:38pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Spor de vechime
Scris de: Maria Onac la data: 10/23/2016 1:38pm
Gen:F
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:As avea o intrebare la dumneavoastra,in programul de calcul al pensiei scrie ca din luna aprilie 1992 sporul de vechime este trecut in salariul inscris in cartea de munca in cazul meu nu este trecut doar din anul 2007,mentionez ca am lucrat din anul1977 pana in 2014 in aceeasi unitate,in acest caz este nevoie de adeverinte de la angajator?
Re: Spor de vechime
Scris de: la pensie la data: 10/24/2016 5:05am
Prevederile legislatiei din acea perioada stabileau ca diversele sporuri cu caracter permanent sa fie incluse in salariul inscris in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992 dar nu toti functionarii care completau carnetele de munca au respectat aceste prevederi.
Daca in cazul dv sporurile nu au fost incluse in salariul inscris in carnetul de munca pentru a fi luate in calculul pensiilor trebuie sa prezentati adeverinte pentru sporul de vechime din perioada 01 aprilie 1992 si 01 aprilie 2001 iar pentru alte sporuri de la data primirii pana la 01 aprilie 2001.
Cititi mai multe pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In afara de adeverintele mentionate mai sus si de carnetul de munca trebuie sa mai prezentati o adeverinta cu stagiul lucrat dupa 01 ianuarie 2011.
Am verificat datele introduse in programul de calcul pensie cu numele dv si avem urmatoarele observatii :
1 Ati introdus cu mici erori sporul de vechime care se acorda automat de Casa de pensii asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv este corect urmatorul spor de vechime
Intre august 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie1983 - iulie 1987 6 %
Intre august 1987 - martie 1992 9 %
2 Calculati punctajul mediu anual impartind punctajul total obtinut la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este 31,75
Ex 26 / 31,75 = 0,81890 puncte (se retin 5 zecimale)
3- Corectati punctajul iesit din calcul inmultindu-l cu indicele de corectie stabilit in anul obtinerii pensiei
Re: Spor de vechime
Scris de: Maria Onac la data: 10/24/2016 2:35pm
Gen:
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns,eu am vrut sa cred ca nu am calculat bine fiindca ma asteptam sa fie mai mare punctajul ,avand colege care au iesit la pensie in 2004 si au cu 10 ani vechime mai putina si aproximativ acelasi punctaj,dar acum sunt mai nelamurita ca dumneavoastra imi scriti mai putin ,mie imi daduse 0.86729.Astept luna februarie si atunci ce va fi .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1