Subiect "Anii de facultate" Deschis de DC la data: 10/26/2016 7:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Anii de facultate
Scris de: DC la data: 10/26/2016 7:22am
Gen:F
Data nasterii:1963
Stagiul de cotizare:26 ani si 8 luni
Alte date:15 ani si 1 luna conditii deosebite (gr.2)
Intrebare:Anii de facultate (5 in cazul meu)se iau in calcul la stabilirea varstei de pensionare?
Re: Anii de facultate
Scris de: la pensie la data: 10/27/2016 6:43am
Regretam ca nu ati dat data de nastere (ati dat numai anul de nastere) pentru a va face un calcul complet al varstei de pensionare.
Pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare luand in calcul si stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare.
In cazul dv aveti realizat un stagiu total de cotizare de 35 ani si 5 luni compus din 26 ani si 8 luni lucrat, 3 ani si 9 luni stagiu suplimentar aferent stagiului in grupa de munca si 5 ani stagiu de cotizare asimilat pentru studii universitare. Acest stagiu este mai mare decat stagiul complet de cotizare cel mai mare pentru femeile nascute in anul 1963, in luna decembrie si deci beneficiati de reducerea cu 3 ani a varstei standard de pensionare.
Varsta standard de pensionare o puteti afla in functie de anul si luna de nastere pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Scris de: DC la data: 10/27/2016 7:48am
Data nasterii:18.xii.1963
Alte date:15 ani si 1 luna conditii deosebite (gr.2)
Intrebare:Anii de facultate (5 in cazul meu) sunt luati in considerare la stabilirea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/27/2016 8:14am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 18 iulie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 15 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 3 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare si realizati un stagiu total de 35 ani si 5 luni.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 7 luni adica in data de 18 iulie 2023.
Scris de: DC la data: 10/28/2016 3:41am
Data nasterii:18.XII.1963
Alte date:15 ani si 1 luna cond deosebite
Intrebare:Va rog sa-mi calculati si pentru pensie anticipata si anticipata partial . Multumesc pentru raspunsurile anterioare.
Scris de: la pensie la data: 10/28/2016 4:47am
Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala , diminuata, dupa 18 iulie 2021 trebuie sa va completati stagiu de cotizare cu 3 ani si sa realizati stagiul complet de cotizare de 33 ani si 5 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata, dupa 18 iulie 2021 pentruca pentru aceasta trebuie sa va completati stagiu de cotizare cu 11 ani si sa realizati stagiul complet de cotizare de 41 ani si 5 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1