Subiect "Recalcularea pensie pentru grupa" Deschis de Maria Marin la data: 10/26/2016 11:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalcularea pensie pentru grupa
Scris de: Maria Marin la data: 10/26/2016 11:42am
Gen:F
Data nasterii:06/iulie/1961
Stagiul de cotizare:36 ani si 9 luni cu tot cu grupa
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ,sunt pensionata pe caz de boala din decembrie 2012 invaliditate gradul 3,am lucrat pe gr 2 ,10 ani pt care am primit 2 ani si 6 luni. Vreau sa stiu referitor la legea 192/2015 pentru majorarea punctajelor anuale cu 25% care se acorda in 24 de luni incepand din ianuarie 2016,mai trebuie sa merg la casa pensiilor sa depun cerere? Va multumesc!
Re: Recalcularea pensie pentru grupa
Scris de: la pensie la data: 10/27/2016 6:51am
Legea 192/2015 nu modifica modul de calcul al pensiei dv deoarece aceasta modifica numai pensiile celor care au iesit la pensie inainte de 01 ianuarie 2011 si care nu au beneficiat de majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in grupa de munca.
Dv ati beneficiat de pensie dupa 01 ianuarie 2011 si ati beneficiat de majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in grupa de munca.
Scris de: Maria Marin la data: 10/27/2016 7:41am
Data nasterii:06/iulie/1961
Stagiul de cotizare:36 ani si 9 luni cu tot cu 2 ani si 6 luni pt gr a 2,
Alte date:
Intrebare:Em am depus cerere pt grupa la casa de pensii dupa ce m-am pensionat medical in decembrie 2013 si am primit cei 2 ani si 6 luni la vechime si indicele de corectie de 1.17,nu am primit coeficientul de 25% pe an la punctul de pensie pt grupa 2 de munca. De aceea am apelat la dv sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, cum sa procedez? Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 10/27/2016 8:45am
Noi suntem convinsi ca ati primit majorarea cu 25 % a punctajelor lunare pe perioada lucrata in gr II dupa ce ati depus adeverinta pentru aceasta grupa si dv nu ati sesizat aceasta din cauza ca s-a suprapus cu acordarea indicelui de corectie.
Regretam ca nu v-am convins prin raspunsul nostru anterior si nu va putem indica niciun demers de facut in continuare in afara de a a va face singura o verificare sau sa cereti explicatii la Casa de pensii
Noi nu va putem face aceasta verificare deoarece nu avem datele necesare adica :
- Data la care ati iesit initial la pensie de invaliditate , punctajul pensiei la iesirea initiala la pensie si daca atunci vi s-a acordat un indice de corectie pe decizia primita.
- Data depunerii adeverintei pentru stagiul in grupa de munca, punctajul mediu al pensiei obtinut prin decizia ce a urmat si reconfirmati indicele de corectie acordat, 1,17.
Scris de: Maria Marin la data: 10/27/2016 9:06am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca merg la casa de pensii sa solicit un buletin de calcul de cand m-am pensionat si pana in prezent,reiese in acele documente tot ce mi-a acordat? Multumesc
Scris de: la pensie la data: 10/28/2016 2:28am
Nu am vazut un astfel de buletin de calcul si nu stim cum ar putea sa arate.
Ne indoim ca vi se va elibera un asemenea buletin in timp ce Casa de pensii tergiverseaza buletinele de calcul al unei pensii obisnuite.
Re: Recalcularea pensie pentru pensionat in 2005 , cu 21 de ani grupa 1 si grupa speciala minerit subteran. Cand se aplica legea 192/2015 coroborata cu legea 155/2016 ?ru grupa
Scris de: oprea ioan la data: 02/07/2017 1:47pm
la pensie :
Legea 192/2015 nu modifica modul de calcul al pensiei dv deoarece aceasta modifica numai pensiile celor care au iesit la pensie inainte de 01 ianuarie 2011 si care nu au beneficiat de majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in grupa de munca.
Dv ati beneficiat de pensie dupa 01 ianuarie 2011 si ati beneficiat de majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in grupa de munca.
Scris de: la pensie la data: 02/08/2017 10:30am
Pentru Oprea Ioan
Nu cunoastem alte elemente decat ca aceea ca in legea 192/2015 se prevede ca recalcularea pensiilor celor care beneficiaza de aceasta lege sa fie facuta pana in 01 ianuarie 2018.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1