Subiect "vechime" Deschis de ion la data: 10/27/2016 10:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime
Scris de: ion la data: 10/27/2016 10:30am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Concediul neefectuat și plătit, constitue vechime în muncă ? Care este baza legală ?
Re: vechime
Scris de: la pensie la data: 10/28/2016 2:54am
Concediu platit si neefectuat nu se ia in calculul vechimii din mai multe motive :
- Concediu platit si neefectuat este materializat numai din punct de vedere financiar nu si ca perioada, iar banii primiti pe acest concediu neefectuat se iau in calculul pensiei numai daca au fost primiti dupa 01 aprilie 2001
- Daca in perioada in care trebuia sa efectuati concediu ati lucrat normal vi se ia in calcul perioada lucrata ca vechime, nefiind posibila inregistrarea unei vechimi mai mari decat perioada calendaristica corespunzatoare.
Scris de: ion la data: 10/28/2016 4:14pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La art. 3 din Legea 263/2010, la lit. P) spune - p) stagiu de cotizare — perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii;

Dacă din suma de bani plătită pentru zilele de concediu neefectuat , mi-au fost oprite contribuțiile de asigurări sociale la sistemul de pensii și sănătate, această perioadă nu este asimilată ca stagiu de cotizare ?
Scris de: la pensie la data: 10/30/2016 8:41am
Regretam ca insistati pe o situatie pentru care noi am dat un raspuns bazat pe interpretarea noastra a legislatiei actuale in domeniul pensiilor .
Art 3 din actuala lege a pensiilor poate fi invocat pentru recunoasterea stagiului de cotizare lucrat pe baza de contract dupa 01 ianuarie 2011 nu si pentru recunoasterii unui stagiu de cotizare pentru concediu de odihna neefectuat.
Va rugam sa nu mai insistati pentruca in aceasta privinta pe noi nu ne convingeti.
Recunoasterea unui stagiu de cotizare se face pe baza carnetului de munca daca perioada este anterioara lui 01 ianuarie 2011 sau prin adeverinta. Cum in carnetul de munca nu poate fi inscris un stagiu de cotizare pentru concediu de odihna neefectuat incercati sa obtineti pentru acesta adeverinta de la angajator, dar noi avem indoieli ca veti reusi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1