Subiect "cumul vechime" Deschis de mihai talpau la data: 10/29/2016 7:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul vechime
Scris de: mihai talpau la data: 10/29/2016 7:30am
Gen:m
Data nasterii:21.10.1954
Stagiul de cotizare:32 ani,total.Imi lipsesc 3 ani,pentru stagiul complet de 35 ani!
Alte date:
Intrebare:Ce este mai convenabil("pe cinstite"),sa platesc retroactiv acesti 3 ani,conform cu legea aparuta,sau sa completez cu anii lucrati in strainatate?
Re: cumul vechime
Scris de: la pensie la data: 10/31/2016 4:02am
Intrebarea pare simpla dar raspunsul depinde de foarte multi factori pe care nu-i cunoastem.
Din punct de vedere financiar trebuie sa faceti o comparatie intre costurile obtinerii dovezilor pentru stagiul de cotizare in strainatate (pe care nu le cunoastem) si costurile completarii stagiului prin contract cu Casa de pensii conform cu prevederile legii 186/2016. In cazul ca faceti contract pe ultimii 3 ani (nov 2013 - oct 2016) costurile dupa calculele noastre se ridica la minim 11400 lei.
Deasemeni trebuie sa aveti in vedere ca stagiile lucrate in strainatate sunt recunoscute numai daca au fost lucrate in o tara din UE sau in o tara cu care Romania are incheiat un acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale.
Din punct de vedere al valorii pensiei aceasta este cu putin mai mare in cazul contractului cu Casa de pensii dar nu justifica efortul financiar nici pe departe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1