Subiect "decizie pensie anticipata" Deschis de Anca F la data: 10/30/2016 9:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie pensie anticipata
Scris de: Anca F la data: 10/30/2016 9:29am
Gen:f
Data nasterii: 26 decembrie 1956
Stagiul de cotizare:32 ani si 5 luni
Alte date:
Intrebare: am decizie de pensionare anticipata din 2013, in care nu sunt luati in calcul anii de facultate nu sunt mentionati nicaieri (5 ani, cursuri de zi) nici ca stagiu nici ca perioada contributiva - intrebarea mea este - se face o recalculare cand ating limita de varsta? voi primi o noua decizie? trebuie sa anunt la casa de pensii acest lucru?
Re: decizie pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 10/31/2016 9:06am
Perioada studiilor universitare se asimileaza stagiului de cotizare dar nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale sau a pensiei anticipate dar se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta pe care o veti primi la varsta standard de pensionare (60 ani si 7 luni) daca ati depus la dosarul de pensie actele care dovedesc acest stagiu.
Acordarea pensiei pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare este prevazut in lege sa se faca din oficiu (fara cerere). Totusi daca dupa cca 3 luni de la realizarea varstei standard de pensionare nu vi se acorda pensia pentru limita de varsta, cu luarea in calcul a stagiului de cotizare asimilat pentru studii universitare. depuneti o cerere pentru a le aminti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1