Subiect "daca si cand ma pot pensiona" Deschis de Popescu Alice la data: 10/30/2016 11:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
daca si cand ma pot pensiona
Scris de: Popescu Alice la data: 10/30/2016 11:00am
Gen:F
Data nasterii:22.02.1960
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:11 ani grupa II cu program de lucru 6 ore
Intrebare:
As vrea sa-mi depun dosarul pentru pensie anticipata partiala si nu stiu daca sunt eligibila de aceea va rog mult sa ma ajutati. Pentru aceasta fac urmatoarele precizari
Perioade de munca :
-septembrie 1980 - iunie 1988 ( ianuarie-iunie 1988 concediu prenatal si postnatal)
- februarie 1989 - mai 2011 din care 11 ani grupa II cu diminuarea programului normal de lucru la 6 ore
- iunie 2011 - iunie 2012 somer indemnizat
- martie 2016 - octombrie 2016
Asadar va rog sa-mi spuneti cand si daca pot depune dosarul pentru pensie anticipata partiala. Dar pentru limita de varsta?
Multumesc anticipat.Cu stima si consideratie!
Re: daca si cand ma pot pensiona
Scris de: la pensie la data: 10/31/2016 11:58am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 22 octombrie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 11 ani in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca)aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 32 ani si 9 luni.
Nu este clar motivul pentru care ati avut programul de lucru redus la 6 ore si din aceasta cauza am luat in calcul ca ati lucrat stagiul in grupa de munca in proportie de 75 %
Pentru stagiul de 8 ani si 3 luni lucrat in conditii deosebite (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 2 luni adica in data de 22 aprilie 2020
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1