Subiect "calcul pensie" Deschis de ion ionescu la data: 11/02/2016 4:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: ion ionescu la data: 11/02/2016 4:14am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua ,daca eu spre exemplu ies la pensie si am 35 ani vechime si tot eu ies la pensie si am 35 ani plus 13 datorat lucrului in gr speciala voi primi o pensi mai mare pt ca am in total 48 ani de cotizatie?sper ca nu m-am facut de ras si m-ati inteles
Re: calcul pensie
Scris de: ion ionescu la data: 11/02/2016 4:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:nu ma intereseaza procentul de 0,5 ci faptul ca la cei 35 de ani se mai adauga 13
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 11/03/2016 2:08am
V-am inteles si noi consideram ca se fac de ras cei care nu stiu si spun ca stiu nu cei care intreaba.
Pe scurt stagiul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca nu influenteaza punctajul pensiei.
Pentru stagiile in grupele de munca se acorda urmatoarele avantaje :
1 Un stagiu de cotizare suplimentar. Pentru grupa I si grupa conditii speciale cate 6 luni pentru fiecare an intreg lucrat in aceste grupe. Acest stagiu suplimentar nu are influenta asupra calculului punctajului pensiei ci se cumuleaza la stagiu de cotizare lucrat sau asimilat si ajuta la realizarea unor stagii obligatorii pentru deschiderea unor drepturi cum ar fi pensia pentru limita de varsta, pensia anticipata, anticipata partiala, reducerea varstei de pensionare si altele.
2 Reducerea varstei de pensionare. Pentru grupa I si grupa conditii speciale cate 6 luni pentru fiecare an intreg lucrat in aceste grupe daca acest stagiu este mai mare de 2 ani, daca este realizat stagiul complet de cotizare (cei 35 ani).
3 Un punctaj suplimentar calculat prin majorarea cu 50 % a punctajelor lunare realizate in perioadele lucrate in gr I sau in grupa conditii deosebite. Acesta este singurul avantaj care influenteaza punctajul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1