Subiect "Cumul grupe de munca" Deschis de Bacila claudiu la data: 11/03/2016 1:05pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumul grupe de munca
Scris de: Bacila claudiu la data: 11/03/2016 1:05pm
Gen:m
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:Am23ani grupa 1,3ani si 3 luni grupa2,doresc sa știu daca pot cumula cei3ani si 3luni si cand ma pot pensiona.
Re: Cumul grupe de munca
Scris de: amator la data: 11/04/2016 3:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

In 2021,pentru cei 3 ani de grupa 2 primiti 9 luni pentru stagiu de cotizre,nu reducere la varsta de pensionare.
Scris de: la pensie la data: 11/04/2016 4:07am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul dv in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 23 an in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni iar pentru 3 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 42 ani si 3 luni.
Se acorda stagiului aferent grupelor de munca I si II pentru anii intregi daca suma lor depaseste 5 ani. iar stagiile mai mici de un an la grupa superioara (gr I) se cumuleaza, la grupa inferioara (gr II). Nu este cazul dv,
Pentru stagiul de 23 an lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 3 ani lucrat in conditii deosebite nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentruca acesta este sub 6 ani stagiul minim pentru care se acorda o asemenea reducere pentru stagii in conditii deosebite.
La reducerea varstei de pensionare se cumuleaza la grupa inferioara (gr II) stagiul de cotizare neutilizat la grupa superioara (gr I). Nu este cazul dv.
Scris de: Bacila claudiu la data: 11/04/2016 7:01am
Gen:
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:23gr1.3 ani,3luni gr2
Intrebare:Va multumesc,am omis sa va spun că sunt militar activ si,ma pensionez conform pensiei militare,astfel la 59.5 luni aferent anului de nastere.Deci conform celor clarificate de d-voastra cand ma pot pensiona?
Scris de: la pensie la data: 11/04/2016 10:29am
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere (daca suntei nascut in luna noiembrie sau decembrie 1968) si sunteti cadru militar activ, aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 59 ani si 5 luni.
Pentru stagiul de 23 an lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si aveti dreptul sa va pensionati cu pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 47 ani si 11 luni adica in luna octombrie sau noiembrie 2016.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1