Subiect "Punctaj studii superioare" Deschis de Handoreanu Daniela la data: 11/04/2016 5:50pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Punctaj studii superioare
Scris de: Handoreanu Daniela la data: 11/04/2016 5:50pm
Gen: feminin
Data nasterii: 26 decembrie 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Sunt pensionata anticipat cu penalizare din ianuarie 2013 si am ajuns la varsta pt pensionare la limita de varsta in 26 martie 2016. Am primit decizia dupa 7 luni, dar nu mi-au luat in calcul studiile superioare,din greseala! Va rog sa-mi spuneti cu cat se majoreaza punctajul pensiei dupa recalculare, tinand cont ca am urmat 5 ani de facultate cursuri de zi, intre anii 1974 si 1979, acum punctajul este 1,556.
Multumesc.
Re: Punctaj studii superioare
Scris de: la pensie la data: 11/05/2016 9:25am
Pentru un calcul corect trebuia sa precizati daca dupa facultate v-ati angajat inainte de 01 octombrie 1979.
Am luat in calcul ca v-ati angajat dupa 30 septembrie 1979 si in acest caz pentru perioada studiilor universitare mai primiti un numar de puncte anuale de 3,08465 puncte.
Deasemeni trebuia sa precizati data exacta cand ati primit pensia anticipata partiala. Am luat in calcul ca ati primit pensia anticipata partiala inainte de 23 ianuarie 2013. In aceste conditii ati primit un indice de corectie de 1,17 si rezulta un punctaj corectat de 3,60904 puncte.
In aceste conditii rezulta o crestere a punctajului mediu cu 0,11931 puncte si realizati un punctaj mediu de 1,67531 puncte.
Scris de: Handoreanu Daniela la data: 11/05/2016 2:46pm
Gen: f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Dupa facultate m-am angajat pe 1 septembrie 1979, iar pensia anticipata a fost calculata incepand cu 15 ian 2013, dar am primit-o prin posta pe data de 26 ian 2013, v-ati referit la "primit" in mesaj. Ce este acel coeficient de corectie? Multumesc mult, fata de totala lipsa de politete si respect si profesionalism a angajatilor Casei de pensii sector 1, la telefon sau ghiseu, dumneavostra meritati tot respectul!
Mai am o intrebare, la care nu am reusit sa primesc raspuns pana acum. Eu am depus dosarul pt pensie anticipata partiala in octombrie 2012 si in decizia primita in ian 2013 am fost penalizata 41 luni, adica incepand cu noiembrie 2012. Contractul de munca l-am incheiat pe 14 Ian 2013, deci penalizarea mea trebuia sa inceapa cu Ian 2013, pentru 39 luni si sa fie mai mica cu 2x0,75%. Trebuia sa-mi faca vreo astfel de recalculare in decizia de pensionare la limita de varsta? Multumesc
Scris de: la pensie la data: 11/07/2016 3:41am
Pentru faptul ca v-ati angajat cu o luna inainte de 01 octombrie 1979 punctajul pentru perioada studiilor universitare scade la 3,02832 puncte.
In mesajul anterior am folosit nepotrivit cuvantul „primit” corect era cuvantul „acordat”. Pensia anticipata partiala se acorda de la data depunerii dosarului si tot de atunci se face calculul pentru diminuarea pensiei. Calculul diminuarii pensiei nu s-a facut cu noiembrie 2012 ci de la data depunerii dosarului (dupa calculele noastre dupa 26 octombrie) pana la data de 26 martie 2016 luandu-se in calcul atat lunile intregi cat si luna incompleta ca luna intreaga. Pensia anticipata se acorda de la data depunerii dosarului dar se plateste de la data incetarii contractului de munca. In perioada intre data depunerii dosarului si a incetarii contractului de munca pensia anticipata se considera suspendata pentruca aceasta pensie nu poate fi cumulata cu salariu.
Salariul primit pe perioada cat a fost suspendata pensia anticipata partiala va fi luat in calculul pensiei pentru limita de varsta impreuna cu punctajul pentru perioada studiilor universitare.
Indicele de corectie se acorda anual incepand cu 01 ianuarie 2011 conform art 170 din legea pensiilor 263/2010 (nu intram in amanunte privind modul de calcul).
Acesta se aplica punctajului mediu al pensiei obtinute in functie de anul in care a fost acordata pensia (anul in care s-a depus dosarul de pensie) care in cazul dv este tot de 1,17. Dumneavoastra ati primit niste majorari ale pensiei in doua transe in anii 2013 si 2014 conform acestui indice de corectie.
In aceste conditii rezulta o crestere a punctajului mediu la pensia pentru limita de varsta cu 0,11713 puncte la care se adauga punctajul aferent celor doua luni lucrate dupa depunerea dosarului de pensionare pe care nu-l putem calcula din lipsa datelor dar care este mult mai mic decat acesta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1