Subiect "recalculare pensie anticipata partiala" Deschis de LAURA-VIORICA la data: 11/05/2016 5:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie anticipata partiala
Scris de: LAURA-VIORICA la data: 11/05/2016 5:40am
Gen:f
Data nasterii:26.06.1958
Stagiul de cotizare: 31 de ani, 7 luni si 20 zile
Alte date:Decizia este din data de 20 ianuarie 2015 iar penalizarea este de 43,5% .
Intrebare: Conform noii legi de pensionare anticipata, pot beneficia de recalcularea pensiei si de reducerea penalitatii? In cartea de munca nu au fost inregistrate toate sporurile si primele primite. Care este modalitatea prin care mi se pot lua in calcul aceste sporuri?
Re: recalculare pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/06/2016 8:37am
Diminuarea pensiei anticipate partiale se calculeaza conform art 65 alin (4) din legea pensiilor 263/2010.
Aceste prevederi au fost modificate prin legea 142/2016 care au intrat in vigoare incepand cu 17 iulie 2016.
Dv fiind pensionata inainte de aceste modificari diminuarea pensiei dv va ramane neschimbata pana la obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
Baza de calcul pentru punctajul pensiei este diferita pentru perioada inainte de 01 aprilie 2001 si perioada dupa aceasta data.
In perioada inainte de 01 aprilie 2001
- Sunt luate in calcul salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent
- Nu sunt luate in calcul primele
Daca la calculul punctajului pensiei nu au fost luate in calcul unele sporuri cu caracter permanent puteti cere recalcularea pensiei prin introducerea acestor sporuri conform art 107 alin (3) din legea pensiei 263/2010. Pentru a cere recalcularea pensiei conform acestui articol trebuie sa depuneti la Casa de pensii o cerere insotita de o adeverinta eliberata de angajator cu sporurile cu caracter permanent neluate in calculul pensiei.
In perioada dupa de 01 aprilie 2001
Sunt luate in calcul toate veniturile pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS) inclusiv primele.
Aceste venituri se iau in calcul automat indiferent daca sunt trecute in carnetul de munca sau daca ati depus sau nu adeverinta, deoarece sunt in arhiva Casei de pensii.
In aceasta privinta cititi mai mult pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1