Subiect "Pensie civila" Deschis de STEFANESCU CONSTANTIN la data: 11/05/2016 1:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie civila
Scris de: STEFANESCU CONSTANTIN la data: 11/05/2016 1:07pm
Gen:M
Data nasterii:21.11.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Intrebare:Buna ziua.Va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra si raspunsurile pe care le-am primit la postarile anterioare.As ma dori sa ma lamuriti intr-o problema.In aceasta luna ma voi pensiona,eu activand ca subofiter de jandarmi,grupa speciala.As dori sa stiu daca la calculul pensiei militare intra si anii munciti in civilie,sau cand voi implini varsta de 65 de ani,corespunzatoare iesirii la pensie in sistemul civil,se va calcula din nou la acel moment pentru acei ani.Si a doua intrebare.Daca voi mai munci cativa ani,dupa ce ma pensionez din sistemul militar,cu carte de munca bineiteles,acei ani pot fi valorificati imediat dupa ce nu mai lucrez sau trebuie sa astept varsta de 65 de ani.Va multumesc anticipat.
Re: Pensie civila
Scris de: la pensie la data: 11/07/2016 4:38am
Regretam ca nu ati inteles raspunsul dat de noi in 19 octombrie a. c. la mesajul dv anterior in care va precizam ca si in sectorul public aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare de 65 ani cu 13 ani, pentru stagiile de cotizare in gr II lucrate in sectoul civil si in conditii speciale lucrate in sectorul militar si deci va puteati pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta in sectorul public.
Deci acest calcul ramane valabil. In sectorul public aveti dreptul sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta.
La dosarul de pensie din sectorul public trebuie sa depuneti :
- dovezile pentru stagiul de cotizare din domeniu public si adeverinta pentru grupa de munca lucrata in domeniu public (civil). Acestea vor fi luate in calculul punctajului pensiei din sectorul public
- dovezile pentru stagiul de cotizare din domeniu militar si adeverinta pentru grupa de munca lucrata in domeniu militar. Acestea vor fi luate numai in calculul vechimii din sectorul public si nu vor fi luate in calculul punctajului pensiei din sectorul public
Perioada stagiului militar poate fi luata numai in calcul vechimii din sectorul public sau si in calculul punctajului pensiei din sectorul public in functie de alegerea dv. Pentru a face alegerea potrivita intrebati pe cei la care depuneti dosarul de pensie din domeniul militar.
Daca dupa pensionarea din sectorul public cu pensie pentru limita de varsta veti mai lucra o anumita perioada de timp si veti cotiza la pensie in sectorul public puteti cere recalcularea pensiei din sectorul public atunci cand doriti fara sa fiti conditionati de o anumita perioada lucrata sau la desfacerea contractului de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1