Buna,
Data nasterii:05.11.1962
Stagiul de cotizare:24 citeva luni
In perioada 1981 oct. - 1984 aug. am fost pensionat de invaliditate cu grad II de handicap, cu certificat emis de comisia de expertiza medicala, de pe raza teritoriala de care sunt domiciliat.
Cred ca mai am acel certificat de handicap Gr.II, iar daca nu am sa-l gasesc cum erau atunci pe acea vreme.
Pe baza acelui certificat am fost pensionat pina in 1984 in august cu revizuiri in fiecare an.
Mentionez ca pina in acel moment nu am lucrat nicaieri aveam de fapt virsta de 18/19 ani abia terminasem liceul si am fost incadrat in armata cu se facea atunci dar m-am imbolnavit si am fost lasat la vatra ( cu se spunea atunci).
Pe baza iesirii din spital si adeverintei medicale primite am fost incadrat in Gr.II de invaliditate, de comisia de expertiza medicala din zona de unde m-am nascut.
Am primit pe baza certificatului de handicap pensie de invaliditate si aceasta a continuat timp de aproape 4 ani, cu revizuiri la comisia de expertiza medicala in fiecare an ..
Detalii Suplimentare
Din stagiul de cotizare de 24 ani spus mai sus am lucrat 10 ani gr.II de munca si un an si ceva Gr.I de munca
Intrebare: Ma pot pensiona la limita de virsta cu reducerea virstei de pensionare conform art.58 din legea pensiilor ???
Cind, cum si in ce an, eventual actele necesare ???
Cum este incadrat GR.II de invaliditate in legea pensiilor art.58 apar handicap grav, handicap accentuat, handicap mediu.???
Multumesc!