Subiect "Calcul puncta lunar pentru o luna lucrata partial" Deschis de Silvia la data: 11/10/2016 4:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul puncta lunar pentru o luna lucrata partial
Scris de: Silvia la data: 11/10/2016 4:57am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Cum se calculeaza punctaj lunar pentru o luna, in care s-a lucrat partial? Mentionez, ca e vorba de perioada de dinainte 1990.
Re: Calcul puncta lunar pentru o luna lucrata partial
Scris de: la pensie la data: 11/10/2016 8:12am
Asemenea calcule le fac cei care calculeaza salariile la intreprinderi.
Daca aveti fluturas pentru luna in cauza gasiti pe el suma pentru care s-a platit contributie pentru pensia suplimentara. Aceasta este suma care se ia in calculul punctajului pensiei
Calculul corect se face astfel :
Se calculeaza castigul pe zi in luna respectiva impartind salariul lunar (daca puteti includeti si sporurile cu caracter permanent primite) la numarul de zile lucratoare din luna respectiva, avand in vedere ca in perioada 01 ianuarie 1978 - 01 martie 1990 erau luate in calcul in medie 24,5 zile lunar
Cautati un calendar din luna respectiva sau il refaceti prin metoda determinarii zilei din saptamana a datei de 1 a luni iunie anul 1975 si determinati cate zile lucratoare ati lucrat in acea luna. Apoi inmultiti numarul de zile lucrate cu castigul zilnic.
Daca vi se pare greu acest mod de calcul folositi metoda noatra a zilelor calendaristice nu a zilelor lucratoare.
Adica impartititi salariul lunar (daca puteti includeti si sporurile cu caracter permanent primite) la numarul de zile calandaristice din luna si obtineti un salariu mediu pe care il inmultiti cu numarul de zile calanderistice din luna in perioada lucrata
Re: Calcul puncta lunar pentru o luna lucrata partial
Scris de: Silvia la data: 11/10/2016 11:58am
Multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1