Subiect "Calcul punctaj anual intr-un an lucrat partial" Deschis de Silvia la data: 11/10/2016 5:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj anual intr-un an lucrat partial
Scris de: Silvia la data: 11/10/2016 5:01am
Mi se pare nedrept sa imparti totalul punctajelor lunare la 12, atata timp cand ai lucrat o parte din an.

Stiti cumva daca s-a atacat aceasta prevedere la CC, sau daca e atacabila? Cum vi se pare?
Re: Calcul punctaj anual intr-un an lucrat partial
Scris de: la pensie la data: 11/10/2016 8:14am
Nu credem ca a facut cineva asemenea sesizare si nici nu credem ca este atacabila, pentruca noua nu ni se pare incorect acest mod de calcul, bazandu-ne pe urmatoarea logica.
Sa presupunem ca doi salariati castiga lunar salariul mediu pe economie si realizeaza 1 punct lunar, din care unul lucreaza 6 luni in un an iar altul anul intreg. In aceste conditii in anul respectiv unul realizeaza 6 puncte lunare si al doilea 12 puncte lunare.
Folosind modul de calcul precizat in lege pe care il considerati incorect salariatul care a lucrat o jumatate de an va realiza 0,5 puncte lunare iar cel care a lucrat tot anul va realiza 1 punct anual. Credeti ca este corect ?
Dumneavoastra cum considerati ca trebuie facut un calcul corect.
Scris de: Silvia la data: 11/10/2016 11:56am
Cred ca ar trebui sa se stranga toate codite din anii lucrati partial si sa se faca un an intreg sau sa nu sa se refere la an calendaristic, ci la an lucrat incepand cu 01/08/2008 pana la 31/07/2009, de exemplu.
Scris de: la pensie la data: 11/11/2016 3:26am
Deoarece consideram ca modul de calcul al punctajelor medii anuale din punctajele lunare prevazut in legea pensiilor 263/2010 este corect si noi nu putem sa gasim alt mod mai corect am vrut sa vedem si parerea dv.
Asa am vazut ca dv stiti sa criticati mai bine decat sa construiti.
Modul de calcul propus de dv nu este mai bun decat cel prevazut in lege deoarece :
1 - Prin modul de calcul propus de dv nu rezolvati problema celor care nu lucreaza ani intregi ci cu cateva luni in plus. Adica cum veti calcula in cazul unui viitor pensionar care a inceput sa lucreze din 01/08/2008 pana in 31/10/2009 ?
2 - Prin modul de calcul prevazut in lege pentru anii incompleti se iau in calcul toate coditele la care va referiti dv.
Pentru a va convinge de aceasta incercati sa faceti urmatorul calcul :
-daca un salariat castiga timp de un an salariu mediu pe economie va obtine un punctaj total de 12 puncte lunare care impartite la 12 dau un punctaj anual de 1 punct .
- daca un alt salariat lucreaza numai cate 1 luna pe an timp de 12 ani va realiza in fiecare an cate un punct lunar sau 1/12 = 0,08333 puncte anuale dar avand 12 ani lucrati cate 1 luna va realiza in total 12 X 0,08333 = 1 punct anual deci identic cu cel care a lucrat 12 luni in acelasi an.
Scris de: Monica la data: 11/18/2020 9:56pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Si eu ma intrebam cum se calculeaza punctajul in urmatoarea situatie:
Primul an de serviciu inceput in luna octombrie, deci am lucrat trei luni, dar am fost eleva (liceu) in prima parte a anului: ianuarie-iunie. In aceasta situatie tot la 12 se imparte, chiar daca am fost eleva o parte a anului? asta ar dilua punctajul mult.
va multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1