Subiect "conditii de iesire la pensie anticipata partiala" Deschis de MIHAIL ROMEO la data: 11/12/2016 5:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
conditii de iesire la pensie anticipata partiala
Scris de: MIHAIL ROMEO la data: 11/12/2016 5:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Gen:masculin
Data nasterii:10.07.1956
Stagiul de cotizare:angajare 01.10.1979
Alte date:
Intrebare:
Gen:masculin
Data nasterii:10.o7.1056
Stagiul de cotizare:36+ ani
Alte date:GR.II 21 ani si 6 luni/data angajare 01.09.1979/grupa II intre 01.09.1979-30.03.2001 pondere70%/ SERVICIU MILITAR TR-9LUNI/FACULTATE MECANICA 3 ANI
Intrebare: 1.LA CE DATA IES LA PENSIE IN CONDITII NORMALE? 2.LA CE DATA POT INTRA LA PENSIE ANTICIPATA SI CATE ESTE REDUCEREA PENSIEI IN ACEASTA SITUATIE ..in conditiilr ultimilor modificari de legislatie in domeniu MULTUMESC ptr intelegere
Re: conditii de iesire la pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/14/2016 3:34am
Datele sunt prezentate confuz deoarece :
- Ati dat doua date de incepere a activitatii am luat in calcul 01 09 1979.
- Ati dat si data de incepere a activitatii si ati calculat si stagiul de cotizare. Daca ati inceput activitatea in 01 09 1979 si ati lucrat pana la zi fara intrerupere (presupunem ca stagiul militar TR a fost efectuat inainte de studiile universitare si inainte de angajare) stagiul de cotizare este de 37 ani si 2 luni si asa am luat in calcul.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 iulie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de cotizare de 21 ani si 7 luni lucrat in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare si realizati un stagiu total de 46 ani si 1 luna.
Pentru stagiul de cotizare de 15 ani si 1 luna lucrat in conditii deosebite (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani adica in data de 10 iulie 2018.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare. Daca o cereti in 10 decembrie 2016 diminuarea va fi de 2,85 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1