Subiect "pensie anticipata" Deschis de iacob rodica la data: 11/12/2016 6:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: iacob rodica la data: 11/12/2016 6:22am
Gen:F
Data nasterii:30 ian 1959
Stagiul de cotizare:24 ani
Alte date:locuiesc in Tg mures(zona de poluare permenenta)
Intrebare:Care este data cand se poate iesi la pensie.?Se pot cumpara 5 ani vechime ?Se pot cumula reducerile varstelor standard de pensionare?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 11/14/2016 4:15am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 30 mai 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, nediminuata, pentruca ati locuit minim 30 ani in municipiul Tg Mures la varsta de 59 ani si 4 luni trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni iar dv va lipsesc 7 ani si 4 luni. Completarea stagiului de cotizare cu 7 ani si 4 luni este destul de dificila si presupune:
- Incheierea unui contract de asigurare sociala pentru ultimii 5 ani, de exemplu decembrie 2011 - decembrie 2016 daca in aceasta perioada nu ati lucrat. In cadrul acestui contract trebuie sa platiti cca 16 000 lei in una pana la 5 transe lunare.
- Incheierea unui contract de asigurare sociala pentru viitorii 2 ani si 4 luni daca nu lucrati in aceasta perioada. In cadrul acestui contract trebuie sa platiti cca 250 lei lunar. Puteti beneficia de acest stagiu numai dupa terminarea contractului adica in aprilie 2019
In aceasta varianta va ramane sa beneficiati de pensie anticipata nediminuata numai 1 an.
Opinia noastra este sa nu alegeti aceasta varianta si sa asteptati sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta in 30 mai 2020.
Nu intelegem la ce reduceri de varsta va referiti privind cumularea dar pentru pensia anticipata partiala, diminuata, de care au dreptul toti pensionarii (cu reducerea varstei standard cu 5 ani) trebuie sa aveti indeplinit stagiul complet de cotizare, care poate fi completat in aceleasi conditii explicate mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1