Subiect "legea 186/2016" Deschis de Maria I. la data: 11/15/2016 8:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
legea 186/2016
Scris de: Maria I. la data: 11/15/2016 8:56am
Gen:f
Data nasterii:30.01.1958
Stagiul de cotizare:31 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare:Am dwpus cerere de pensionare limita de varsta in 29.01.2016 cu diminuarea varstei standard (61 ani) datorita gr.II (18 ani de grupa, reducere varsta de pensionare cu 4 ani). Initial, dosarul a fost respins prin nevalorificarea adev.de grupa II. instanta judecatoreasca a hotarat (la fond) anularea respingerii cererii de pensionare si calcularea pensiei incepand cu 29.01.2016.Deocamdata nu exista o decizie noua de aprobare a cererii mele de pensionare, cf.hotararii instantei.
Doresc sa stiu daca acum, nefiind inca formulata decizia de pensionare (am doar o hotarare judecatoreasca), pot efectua plata contributiei asig.sociale pt.perioada neasigurata din ultimii 5 ani! Multumesc anticipat.
Re: legea 186/2016
Scris de: la pensie la data: 11/16/2016 8:29am
Intrebarea dv este neclara pentru noi. Asa cum precizati si dv legea 186/2016 permite plata contributiei de asigurari sociale pentru perioada neasigurata din ultimii 5 ani. Nu stim daca dv aveti o astfel de perioada pentruca perioada lucrata este perioada asigurata iar dv in un mesaj anterior ati precizat ca ati lucrat pana in 29 ianuarie 2016 pe contract de munca cu un angajator dupa care in februarie 2016 ati incheiat un alt contract de munca cu acelasi angajator.
Indiferent de situatie noi consideram ca dv pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta nu aveti nevoie de completarea stagiului de cotizare si incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii in aceasta situatie nu este convenabila din punct de vedere finaciar (platiti mult si castigati putin).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1