Subiect "vechime in gr, II" Deschis de Buzan la data: 11/15/2016 3:12pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime in gr, II
Scris de: Buzan la data: 11/15/2016 3:12pm
Gen:Masculin
Data nasterii:09.07.1963
Stagiul de cotizare:35 ani 2 luni
Alte date:17 ani 4 luni gr. II
Intrebare:Buna ziua,
sotul meu lucreaza in aceeasi firma , pe acelasi post de pete 35 ani.Conform cartii de munca are 17 ani si 4 luni in gr. II. Avand in vedere ca e in acelasi loc de munca, se considera asimilat cu conditii deosebite dupa noua lege a pensiilor?Daca da, as vrea sa stiu cand se poate pensiona fara penalitati.
P.S. Locuim in zona Tg .Mures cu poluare remanenta de peste 35 ani.
Multumesc frumos
Re: vechime in gr, II
Scris de: la pensie la data: 11/16/2016 9:29am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 09 iulie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II are dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 4 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizeazai un stagiu total de cotizare de 39 ani si 5 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in conditii deosebite beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in data de 09 ianuarie 2025.
Are dreptul la pensie anticipata, nediminuata la varsta de 60 ani adica in data de 09 iulie 2023 daca pana atunci mai lucreaza si completeaza stagiul de cotizare cu 3 ani si 7 luni si realizeaza 43 ani.
Nu poate benificia de pensie anticipata partiala, nediminuata, pentru faptul ca a locuit o perioada de minim 30 ani in zona orasului Tg Mures deoarece o poate obtine numai la varsta de 63 ani, deoarece aceasta anticipare nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1