Subiect "CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SI DACA GRUPA DE MUNCA II SE CONSIDERA PENTRU PERIAODA CAT AM FOST DIRECTOR" Deschis de VASILE la data: 11/16/2016 6:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SI DACA GRUPA DE MUNCA II SE CONSIDERA PENTRU PERIAODA CAT AM FOST DIRECTOR
Scris de: VASILE la data: 11/16/2016 6:31am
Gen:M
Data nasterii:22.01.1956
Stagiul de cotizare:35 ANI
Alte date:-ARMATA TR 1977-1978
-FACULTATE LA ZI 1978-1981
-ANGAJAT LA 01.09.1981 PANA IN PREZENT
-GRUPA II 100% INTRE 01.09.81-28.02.87
-GRUPA II 100% INTRE 01.06.95-01.08.98 (SCRISA IN CARTEA DE MUNCA, NE LUATA IN CALCUL,AVAND FUNCTIE DE DIRECTOR TEHNIC, MANAGER)
-GRUPA I 70% INTRE 01.03.87-31.12.89
-GRUPA I 100% INTRE 01.01.90-31.05.95

Intrebare: CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SI DACA DEPUN DOSARUL DE PENSIONARE PE 25.11.2016 CAT ESTE PENALIZAREA ?
Re: CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SI DACA GRUPA DE MUNCA II SE CONSIDERA PENTRU PERIAODA CAT AM FOST DIRECTOR
Scris de: la pensie la data: 11/17/2016 4:02am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 22 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul dv in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
In legislatia de incadrare a locurilor de munca in grupe superioare de munca nu sunt prevazute functii ci categorii profesionale. Din aceasta cauza functionarii de la Casa de pensii au suspiciuni ca personalul care a detinut anumite functii (si mai mici decat director) nu si-au desfasurat activitatea in procentul minim impus in conditiile grupelor superioare de munca. Pentru a obtine recunoasterea stagiului in gr II de munca in perioada cat ati fost director trebuie sa prezentati o adeverinta eliberata de angajator in care sa fie mentionate urmatoarele :
- Actul administrativ de incadrare a locului dv de munca (director) in grupa II de munca in perioada in care ati ocupat aceasta functie
- Dovada ca in perioada de director ati lucrat in conditiile grupei II de munca in procent de minim 70 %
Pentru stagiile de 8 ani si 3 luni in gr I si 5 ani si 6 luni in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si ale studiilor universitare si realizati un stagiu total de 46 ani si 1 luna.
Pentru stagiul de 7 ani si 2 luni lucrat in conditii speciala aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in data de 22 iulie 2017.
Pentru stagiul de 5 ani si 6 luni lucrat in conditii deosebite nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentruca acesta este mai mic decat stagiul minim de 6 ani pentru care se acorda asemenea reduceri.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului. Daca il depuneti pe data de 25 noiembrie 2016 diminuarea este de
2%.
Re: CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SI DACA GRUPA DE MUNCA II SE CONSIDERA PENTRU PERIAODA CAT AM FOST DIRECTOR
Scris de: VASILE la data: 11/17/2016 5:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Pentru stagiile de 8 ani si 3 luni in gr I si 5 ani si 6 luni in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si ale studiilor universitare si realizati un stagiu total de 46 ani si 1 luna.
Intrebare:LA UN STAGIU DE COTIZARE DE PESTE 8 ANI NU SE ACORDA REDUCEREA VARSTEI DE PENSIONARE CU 5 ANI ?
Scris de: la pensie la data: 11/18/2016 3:39am
Probabil ca nu ati citit cu atentie raspunsul anterior unde am precizat :
Pentru stagiul de 7 ani si 2 luni lucrat in conditii speciale (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in data de 22 iulie 2017.
Pentru stagiul de 5 ani si 6 luni lucrat in conditii deosebite nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentruca acesta este mai mic decat stagiul minim de 6 ani pentru care se acorda asemenea reduceri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1