Subiect "calcul pensie de invaliditate" Deschis de Damian la data: 11/16/2016 10:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie de invaliditate
Scris de: Damian la data: 11/16/2016 10:28am
Gen:
Data nasterii:06-29-1971
Stagiul de cotizare:12ani si 4 luni din care ,conditi normale 10 ani si 11 luni,stagiu asimilat 11 luni si 29 zile si alte drepturi asigurari sociale 5 luni
Alte date:
Intrebare: pot face recalcularea pensie de invaliditate 1?
Re: calcul pensie de invaliditate
Scris de: Damian la data: 11/16/2016 10:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am o pensie de 611 ron si cred ca nu este corecta ,va multumesc si astept ajutorul
Scris de: la pensie la data: 11/18/2016 3:31am
Pentru a verifica corectitudinea calculului pensiei trebuie sa verificati punctajele acordate pentru fiecare componenta a pensiei dv si anume :
1 Punctajul cacordat pentru perioada lucrata. Acesta se calculeaza in functie de salariile obtinute in perioada lucrata. Acest calcul se poate face cu ajutorul programului de calcul pensie de pe site-ul nostru nostru daca aveti datele necesare
Se recomanda ca inainte de introducerea datelor sa cititi indrumarile date de noi la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Pentru perioadele dupa 01 aprilie 2001 puteti cere la casa de pensii sumele care se introduc in programul de calcul specificand ca doriti „Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”
2 Punctajul pentru stagiu asimilat si pentru alte drepturi sociale poate fi verificat tot cu programul de pe site sau daca aveti incredere il introduceti direct in program
3 Punctajul aferent stagiului potential il verificati inmultind stagiul potential (exprimat in luni) acordat prin decizia de pensie de invaliditate, cu punctajul lunar de 0,70 puncte dupa care impartiti rezultatul la 12.
Daca reveniti si precizati : care este stagiul asimilat, in ce constau drepturile sociale si care este stagiul potential acordat va vom da si alte indrumari.
Scris de: Damian la data: 11/18/2016 11:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc de raspuns ,am sa-mi fac cerere pentru cartea de munca si pe urma am sa introduc datele.
Va multumesc pentru ajutor
Scris de: Damian la data: 11/23/2016 4:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,sant pensionar gradul 1 de invaliditate si daca vreau sa ma angajez trebuie sa cer comisie de specialitate sa ma despensioneze.Intrebarea mea este ,daca ma angajez se tine cont de certificatul de handicap grav la calcularea punctului de pensie?Adica beneficiez si de cei 0,70 % si de punctajul adunat din salariu?
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 11/25/2016 2:23am
Nu avem toate datele pentru a va face o analiza corecta a situatiei dv. Pentru aceasta avem nevoie de urmatoarele date :
- Data aparitiei handicapului grav si daca acesta a fost capatat inainte de angajare.
- Data pensionarii cu gradul I de invaliditate
- Stagiul potential de cotizare acordat prin decizia de pensionare cu Gradul I de invaliditate
Fara aceste date va putem raspunde la intrebarile dv astfel :
Daca starea dv de sanatate s-a imbunatatit puteti cere expertiza medicala pentru incadrarea in gradele de invaliditate.
Daca va incadreaza in gradul II de invaliditate nu aveti dreptul sa va angajati iar pensia se recalculeaza prin micsorarea stagiului potential cu numarul de luni cat ati beneficiat de pensie de invaliditate de gr I care apoi nu se mai inmulteste cu 0,70 puncte ci cu 0,55 puncte.
Daca va incadreaza in gr III de invaliditate aveti dreptul sa va angajati cu jumatate de norma (4 ore zilnic) si sa cumulati pensia cu salariu insa pensia se recalculeaza prin micsorarea stagiului potential cu numarul de luni cat ati beneficiat de pensie de invaliditate de gr I care apoi nu se mai inmulteste cu 0,70 puncte ci cu 0,35 puncte.
Daca nu va mai incadreaza in gradele de invaliditate nu mai primiti pensie si va puteti angaja cu norma intreaga si veti beneficia numai de salariu.
Scris de: Damian la data: 11/25/2016 3:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc de raspuns.
Sant in pensie de invaliditate gradul 1 cu asistent personal din anul 2002 ,urmare a unui accident.Aveam 31 de ani.
Am stagiu de cotizare -12 ani si 4 luni
si stagiul potential- 22 ani si 8 luni.
Acuma vreau sa ma angajez si trebuie sa cer comisiei de specialitate despensionarea.Intrebarea mea este,daca ma angajez ca persona cu Certificat de Handicap Grav,beneficiez ca punctaj in plus la pensie?
Va multumesc si astept un raspuns si un sfat
Scris de: la pensie la data: 11/26/2016 4:46am
Persoanele cu handicap beneficiaza de avantaje la pensie numai daca handicapul a fost dobandit inainte de prima angajare, pentru aceasta v-am cerut sa precizati aceasta. Desi dv nu ati facut aceasta precizare clar am dedus ca accidentul si dobandirea handicapului s-a produs dupa ce ati fost angajat si ati realizat stagiul de cotizare de cca 11 ani. In acest caz nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare si de avantaje la calculul punctajului pensiei dupa o eventuala angajare.
Trebuie sa va mai precizam ca daca acum aveti o pensie de 611 lei aveti un punctaj mediu al pensiei de cca 0,7 puncte care se compune din un punctaj de cca 0,45 puncte datorita stagiului potential (393 lei) si de cca 0,25 puncte datorita stagiului de cotizare (218 lei).
Daca renuntati la pensia de invaliditate pentru o viitoare pensie se pastreaza numai punctajul mediu de 0,25 puncte la care se mai adauga punctajul pentru perioada lucrata in continuare.
Sfatul nostru este sa nu renuntati la pensia de acum avand in vedere si faptul ca daca sunteti incadrat inca in gradul I de invaliditate si in handicap grav nu veti putea realiza un salariu rezonabil.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1